Над 150 служители се събраха в петък пред вратите на

...
Над 150 служители се събраха в петък пред вратите на
Коментари Харесай

150 служители протестират пред Ловешкия затвор

Над 150 чиновници се събраха в петък пред вратите на Ловешкия затвор, с цел да стачкуват за по високи заплати, по положителни условия на труд и с гледище да се реши казуса с неналичието на фрагменти в системата на пандизите и следствените арести.

Протестиращите дефинираха протичащото се „ като игра на нерви ". „ Тези, които си стоят в комфортните кресла си мислят:Ще се уморят и ще спрат. Но този път няма да отстъпим до осъществяване на настояванията ", заканиха се недоволни надзиратели.

Мероприятието е въведения към втория народен митинг на Синдикат на чиновниците в пандизите в България, който ще се организира на 10 март, от 13.00 ч. Той ще е под надпис „ Европа и за нас " и ще протече като протест - шествие, което ще премине от площада пред Министерство на правораздаването през Министерство на финансите до постройката на Министерския съвет.

Преди два дни в писмо до министъра на правораздаването от Синдикат на чиновниците в пандизите изпратиха „ Приказка за стълбата " на Смирненски. От синдиката настояха и за писмен отговор на въпроса получавал ли е и в какви размери спомагателни бонуси политическия кабинет на Министерство на правораздаването за 2017 година

Протестите на надзиратели и правосъдна защита не престават в цялата страна втори месец.

В идващите дни до 10 март манифестации ще има пред пандизите във Варна и Пазарджик, а на 7 март демонстрации на неодобрение ще бъдат извършени на връх професионалния празник на Групово дело „ Охрана " пред всички здания на съдилищата в цялата страна.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР