Над 15 километра достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на

...
Над 15 километра достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на
Коментари Харесай

Отново тапи! Над 15 километра е опашката от камиони на Дунав мост 2 към Румъния

Над 15 километра доближи опашката от чакащи тежкотоварни коли на "Дунав мост 2 " в посока Румъния тази заран. Шофьори се постанова да чакат с дни, с цел да преминат границата ни с Румъния. Те описват, че като чакат на 40 градуса, в кабините им става над 70 градуса и към този момент търпението им се изчерпва.
Христо Монев, зам.-председател на "Дунав мост 2 ", разяснява пред NOVA аргументите за опашките. "Трафикът е огромен. Това, което влиза през "Капитан Андреево ", "Лесово ", "Кулата " - то всичко минава през двата моста и през "Калотина ". Само че там минава съвсем на половина от това, което минава през нас на "Дунав мост ". И сезонът на туристите ", сподели той.
По думите му по отношение на юли и август предходната година трафикът е повишен с 10%. "На 1000 камиона е 1100. И туристическите коли, и те са с 10%. Но това е обикновено. Той трафикът за цялата година е с 10-15% по-различен от предходната година ".
По думите на Монев нищо не може да се направи, с цел да се ограничи чакането. "Ние не сме Шенген и при нас се звършва граничен надзор ", акцентира той.
Трафикът в допълнение се е нараснал и поради затворения ферибот на Оряхово-Бекет. Там поради ниското равнище на река Дунав, фериботът не може да минава и да прекарва камиони. Освен тежкотоварни коли, има и доста леки коли, които излизат от България.
Засега никой не се ангажира със период по кое време ще се понижи трафикът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР