Над 15 000 бордови устройства предоставени от двете дружества Национални

...
Над 15 000 бордови устройства предоставени от двете дружества Национални
Коментари Харесай

Георги Терзийски: Над 15 000 бордови устройства са монтирани вече в тежкотоварните автомобили

Над 15 000 бордови устройства предоставени от двете сдружения Национални снабдители на услуги – “Интелигентни трафик системи” АД и “Конкорд Смарт Инфраструктура” АД, са инсталирани в тежкотоварните коли. Те са включени в така наречен бял лист с годни бордови устройства. Около 30 000 транспортни средства имат GPS тракери и след сключване на контракти сред националните снабдители на услуги и доставчиците на GPS данни тракерите ще бъдат задействани за потребностите на тол таксуването. Около 50 000 транспортни средства над 3,5 тона ще бъдат снабдени с едно от двете устройства. Това заяви пред " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски във връзка старта на тол системата за камионите и рейсовете над 3,5 тона.

Системата е в комерсиална употреба от 1 март. Осигурили сме условия за пазаруване на маршрутни карти и мобилните екипи на тол контрола указват на всеки консуматор къде е най-близкото място, от което може да я вземат, изясни той.

Кол центърът на Националното тол ръководство работи непрекъснато за старта на тол системата, заяви пред „ Тази заран “ по бТВ проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ. Основното усложнение при водачите е да се ориентират кой маршрут да изберат, защото се оказва, че част от тях не познават класификацията на пътната мрежа. По пунктовете има наши екипи, които да им оказват помощ, изясни той. Проф. Асенов акцентира, че маршрутната карта се издава за 2-5 минути и е основана организация по едно и също време да работят 92 точки, от които тя да се издава. Така за час можем да обслужим 300 тежкотоварни автомобила, уточни проф. Асенов. При 8 000 оптимален директен трафик дневно, до 21 ч. в неделя към 6 900 камиони и рейсове над 3,5 тона бяха купили маршрутна карта на граничните контролно-пропускателни пунктове, заяви още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР