Над 1200 състезатели пристигат в София за участие в Европейското

...
Над 1200 състезатели пристигат в София за участие в Европейското
Коментари Харесай

Над 1200 състезатели пристигат в София за участие в Европейското клубно първенство по таекуондо

Над 1200 състезатели идват в София за присъединяване в Европейското клубно състезание по таекуондо за кадети, юноши, девойки, мъже и дами.

Българската столица ще одобри за първи път в историята влиятелния конгрес в олимпийския военен спорт от 27 до 30 април в хотел " Маринела ".

Откриването на шампионата е планувано за 28 април от 12:30 часа, а измежду формалните посетители ще бъдат ръководителят на БОК Стефка Костадинова, заместник-министърът на спорта Петър Георгиев, доайенът на бойните спортове в България - военачалник Чавдар Чернев, едни от най-известните български артисти -  Асен Блатечки и Калин Врачански, почетният ръководител на Европейския съюз па таекуондо (ETU) и легенда на бойните изкуства - Гранд мастър Парк Су Нам, както и още доста от водачите на международното таекуондо. Всички те ще бъдат посрещнати и водени от ръководителя на БФТ Слави Бинев.

Континенталното състезание ще се организира в дисциплините " Спаринг " и " Пумсе ", а България ще бъде показана от всичките си най-хубави състезатели, които ще вземат участие и на Световното състезание в Баку от 29 май до 4 юни. 

Преди него националите ще заминат на предварителен лагер в Йордания, където ще водят подготовка с едни от най-хубавите бойци в света - от Бразилия, Англия и домакините от Йордания. След този лагер българите ще продължат тренировки в " Спорт палас " във Варна, където ще бъде втората част от подготовката за международното състезание. В Баку пък националите имат плануван финален лагер дружно с таекуондисти от Китай, Казахстан, Узбекистан и Азербайджан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР