Над 120 къщи от общо 300 са наводнени в Пловдивското

...
Над 120 къщи от общо 300 са наводнени в Пловдивското
Коментари Харесай

Адът е на земята! Над 120 къщи наводнени в Трилистник, хора плачат и се изселват като на война

Над 120 къщи от общо 300 са наводнени в Пловдивското село Трилистник от придошлите води на река Стряма, заяви пред „ 24 часа “ кметът Мирчо Петров. Ситуацията е била изключително трагична преди обяд, когато уплашени, локални поданици са бързали да изоставен домовете си.

Някои плачеха, като една стара жена, че в бързината да се избави, не е съумяла да си вземе апарата, благодарение на който диша.

„ Като на война “, разказа гледката известният фермер Красимир Кумчев.

Хората, които се изселиха, са намерили заслон при родственици в Пловдив и близките села. Някои в бързината са не запомнили значими движимости и документи, само че се надяват да се върнат скоро.

„ Заедно с кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов организирахме извозването на хората, като използвахме и нашите коли “, посочи Петров. Той добави, че сега обстановката се е поуспокоила.

Според Кумчев най-вероятно наводнението е станало от скъсана дига с дължина от 50 метра по река Стряма в региона на село Калековец. Това той е открил, облитайки с хеликоптер мястото на бедствието. Наводнени са и доста аграрни земи, както и част от автомагистрала „ Тракия “.

Вертолетът е пристигнал със съдействието на президента Румен Радев, който дружно с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и на земеделието Явор Гечев посетиха и Трилистник, откакто преди този момент президентът беше в Карловско.

Драматичните часове за Трилистник пристигнаха малко по-късно след наводненията към карловските села. Кумчев не спести рецензии към държавните институции. „ Цари безхаберие. За пръв път тази година „ Напоителни системи “ не почистиха оборудванията си “, сподели той. По-късно разгласява по какъв начин екскаватор запълва дигата. „ Само не си мислете, че това е техника на „ Напоителни системи “. Сами организираме, наемаме техника, плащаме, молим се! “, изясни фермерът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР