Над 120 души, попаднали в безпомощна ситуация, са евакуирани през

...
Над 120 души, попаднали в безпомощна ситуация, са евакуирани през
Коментари Харесай

Над 120 човека са били евакуирани от снежните преспи

Над 120 души, попаднали в безпомощна обстановка, са евакуирани през последното денонощие от екипи на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН), мобилизирани на територията на цялата страна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В резултат на основаната от шефа на районната работа - Пловдив комисар Георги Мангараков организация, е подхванато почистване благодарение на екскаватор на пътя към хижа " Академик ".

Целта е снегопочистващата техника да доближи до почиващите в хижата 20 души. Екип на районната служба-Асеновград оказа помощ за обезпечаване на проходимостта на пътя с. Яворово- с. Добролък

Там, заради затъване на два автомобила в свежна преспа, се образува " запушалка ", в която попаднаха 21 коли. Пътят към този момент е разчистен от профилирана техника и е пристъпен.

Осъществено е евакуирането и на 43-ма души, останали по време на снежната обстановка в хижа " Върховръх ".

И все още не престават избавителните дейности на пожарните екипи. Пътят към хижа " Леденика " се разчиства. Работи се и за обезпечаване на проходимост към х. " Пробойница " над с. Губислав, община Своге, където помощ чакат 25 индивида.

Създадена е нужната организация за премахване на паднали клони и дървета, които основават заплаха за преминаващи хора или моторни транспортни средства.

Към 15:00 часа силите и средствата на звената за ГДПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането 177 катастрофи, със 190 единици техника и 586 чиновници. Екипите са реагирали на общо 243 сигнала, а от началото на изобилните снеговалежи - на над 500 сигнала.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР