Над 100 руснаци са получили българско гражданство по заслуги. Броят

...
Над 100 руснаци са получили българско гражданство по заслуги. Броят
Коментари Харесай

Осъден за измама в САЩ и бивш посланик са сред руснаците, получили българско гражданство за заслуги

Над 100 руснаци са получили българско поданство по заслуги. Броят е рекорден спрямо жители от други националности, демонстрира изследване на организацията " Антикорупционен фонд ".

Статистиката, с която те разполагат, е за 10 години обратно, като след Русия по текста от Закона за българското поданство, най-вече поданство за заслуги са получи хора от Армения, Сърбия, Съединени американски щати и Израел.

От " Антикорупционен фонд " питат какви са критериите, по които повече съветски жители са получили българско поданство.

" Проявена ли е задоволително зоркост от българските служби за сигурност, най-много от ДАНС да се подсигурява, че лицата с съветско поданство не съставляват риск за националната сигурност, при изискване че съгласно всички интернационалните стандарти за народна власт и права на индивида Русия е приключен властнически режим, който се пробва да ерозира демократичните процеси в други страни ", питат от организацията.

Съобщението на

В листата, с който те разполагат, за жителите на Русия, получили българско поданство са наказан за машинация в Съединени американски щати, някогашен дипломат и други. Според организацията има данни за фрапантни пропуски, надхвърлящи формалните административни нарушавания, постоянно срещани в процедурата.
От фонда показват, че подозрение поражда процедурата, по която поданство е получил " съветски олигарх ", роден през 1961 година и получил поданство с Указ №56 от 23 май 2008 година, който е съден за машинация в Съединени американски щати. За същия се открива нарушение на нормативното условие за нотариална легализация на подписа по член 7, т. 2 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 година

" Към сегашния миг същото лице има бизнес ползи в областта на телекомуникациите, както и в добива на потребни изкопаеми - в Русия – въглища, в Уганда – петрол. Използва в своята активност офшорни сдружения (Telconet Capital Limited Partnership, записано на Каймановите острови), които го трансформират в рисков фактор от позиция на предварителната защита против прането на пари и отбягване на данъчното облагане. В същото време взе участие в съдружия с съветски компании, следени от страната и част от съветския военно-промишлен комплекс (Ростех) и е представител на едрия олигархичен бизнес в Русия ", написа в известието на фонда.

Друг случай за предоставено българско поданство за заслуги е на някогашен заместител общоприет шеф в " Лукойл България " ЕООД (р. 1967 година в Русия, български жител с Указ №29 от 23.03.2007 г.), който все още на подаването на предлагането от министъра на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров – е първи заместник-генерален шеф на " Лукойл България " ЕООД. " Напълно състоятелен е въпросът чии ползи са предпазени в този случай – на българската страна и Европейския съюз като общо пространство на независимост, сигурност и правораздаване или на представител на съветския олигархичен хайлайф. От 2008 година същото лице е общоприет шеф на " Лукойл Хърватия " ООД, т.е. след приемане на българско (европейско) поданство лицето напуща страната ", пишат от фонда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР