Над 10-часова заложническа криза в синагогата в град Коливил в

...
Над 10-часова заложническа криза в синагогата в град Коливил в
Коментари Харесай

Над 10-часова заложническа драма в Тексас вдихна полицията на крак

Над 10-часова заложническа рецесия в синагогата в град Коливил в американския щат Тексас подвигна полиция и спецчасти на крайник. На този стадий тя завърши, заложниците бяха освободени, заяви губернаторът на щата Грег Абът, представен от международните организации.

Неизвестен нападател влезнал в синагогата и почнал да приказва за вяра, като упорствал да беседва по телефона със сестра си. Той споделил на няколко пъти, че не желае да види по какъв начин някои ще бъде засегнат и че вярвал, че той самият ще почине. Всичко това се чуло, до момента в който религиозната работа в синагогата се излъчвала онлайн по Facebook. После излъчването спряло.

Нападателят твърдял, че носел взривни устройства. Той споделил, че е брат на Афия Сидики, наказана за тероризъм в Съединени американски щати и изтърпяваща присъда от 86 години затвор в център за пандизчии със здравни и душевен проблеми в щата Тексас. Сидики бе наказана за опит за убийството на американски военни през 2010 година и обвинена за връзки с Ал Каида.

Малко преди да бъде обявена новината за освобождението на заложниците, екот и тон, наподобяващ на пукотевица с автоматизирано оръжие се чу от синагогата.

Полицейският шеф на Коливил Майкъл Милър удостовери, че членове на екипа на ФБР по избавяне на заложници са атакували постройката след освобождението на първия пленник.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР