НачалотоПрез октомври 1966 г. едно убийство поставя началото на страховита

...
НачалотоПрез октомври 1966 г. едно убийство поставя началото на страховита
Коментари Харесай

Мистерията разгадана? Кой всъщност е убиецът Зодиак

Началото

През октомври 1966 година едно ликвидиране слага началото на страховита серия от закононарушения, които хвърлят в суматоха жителите на Сан Франциско. Убиецът употребява прякора Зодиак в серия подигравателни писма, адресирани до пресата и полицията.

Тийнейджърите Дейвид Артър Фарадей и Бети Лу Дженсън са първите му жертво, които са убити в колата на Фарадей.

На 1 август 1969 година San Francisco Examiner, Хроника на Сан Франциско и Vallejo Times-Herald всеки получи идентично ръкописно писмо в плик без противоположен адрес. В началото, „ Уважаеми редактори: Аз съм килърът на двамата младежи предходната Коледа на езерото Херман “, писмата съдържат детайлности от убийствата на зодиакалния палач, които единствено само причинителят може да знае.

Неизвестният палач продължава със заканите, в случай че писмата не бъдат оповестени на първа страница на вестниците.

На Зодиака се приписват и убийствата на Сесилия Ан Шепърд и Брайън Калвин Хартнел, както и на Пол Стайн - водач на такси в Сан Франциско

Самият той декларира, че е умъртвил цели 37 души, изпращайки даже окървавени ризи, с цел да потвърди изказванията си.

1974 година Зодиакът не стопира да се подиграва с полицията, изпращайки до медиите странни шифри, телефонни позвънявания и обидни криптирани бележки. Въпреки огромното следствие, никой не е задържан. Случаят остава отворен. До през днешния ден.

Кой в действителност е килърът Зодиак?

The Case Breakers настояват, че за убийствата е виновен някогашен американски летец и бояджия на къщи - Гари Ф Посте.

Той е умрял през 2018 година

Убиецът Зодиак е публично обвързван с пет убийства, само че групата считат, че Шери Джо Бейтс, 18-годишна студентка, убита през 1966 година в Ривърсайд, покрай Лос Анджелис, е шестата жертва.

Съобщават и че това е доказано от ФБР в записка от 1975 година

Защо тъкмо Гари Ф Посте?

Някои от доказателствата, които The Case Breakers насочват, че точно господин Посте е същинският Зодиак са:

- Пръскан с багра часовник, платен във военна база, открит от полицията след убийството на девойка Бейтс (бел. ред. шестата жертва);

- Отпечатък от ток със същия жанр и размер на обувките, открит на три други “зодиакални” престъпления;

- Белези по челото, сходни на скицата на полицията на Сан Франциско за килъра на зодиака;

- Връзки сред неговото име и кодирани известия, изпратени до полицията от някой, който твърди, че е убиецът;

За страдание, теорията на The Case Breakers не е доказана публично от управляващите.

Офисът на ФБР в Сан Франциско в свое изказване пред San Francisco Chronicle, че казусът остава отворен и те „ нямат нова информация, която да споделят сега “.

Източници също разясняват пред вестника, че последните доказателства не наподобяват безапелационни.

Независимата група обявиха, че желаят да предадат доказателствата за г -жа Бейтс на локалната полиция, само че тя, от своя страна, съобщи, че са „ на 100% “ сигурни, че килърът Зодиак не е отговорен за гибелта ѝ.

Групата твърди, че ДНК доказателства от килъра на г -жа Бейтс могат да бъдат тествани с ДНК-то на господин Посте, с цел да се удостовери тяхната доктрина.

Роднините на господин Посте

Бившата снаха на господин Посте Мишел Уин сподели пред San Francisco Chronicle, че има вяра, че Тhe Case Breakers са заковали килъра.

Уин сподели пред вестника, че е той е килърът „ без подозрение “ и е едно към едно с полицейската схема.

„ Да бъдеш към него, да знаеш държанието му и неговия фасон и извитост - имам вътрешен глас, мога да чета хора “, сподели още тя пред Chronicle.

Но кои са?

The Case Breakes са 40-членна група, включваща някогашни сътрудници на ФБР, кодоразбивачи на Агенцията за национална сигурност и преподаватели по това по какъв начин се проверяват местопрестъпления.

Някои от доброволците, работещи по следствието за Зодиака, включват някогашен началник на полицията, който в този момент е професор в Университета на Мериленд; частен следовател и проверяващ кореспондент, както и някогашен сътрудник на военното контраразузнаване.

Други обвинени

Има доста имена, които са изплували на повърхността, само че едно от най-обсъжданите е това на насилника на деца Артър Лий Алън.

Той е умрял през 1992 година единствено месец откакто е разпознат от оживялата жертва Майкъл Магьо.

Убийствата въодушевяват и два кино лентата - " Зодиак " от 2007 година, с присъединяване на Робърт Дауни Джуниър и Джейк Джиленхол, и " Мръсния Хари " от 1971 година с присъединяване на Клинт Истууд като твърд детектив в Сан Франциско.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР