Началото на политическата седмица вещае интересни събития. Такива крайни твърдения

...
Началото на политическата седмица вещае интересни събития. Такива крайни твърдения
Коментари Харесай

Росен Желязков: Не сме изненадани от ПП. Можеха да постъпят по-отговорно

Началото на политическата седмица вещае забавни събития. Такива крайни изказвания " няма с този мандат " и " без присъединяване на ГЕРБ ", би трябвало да се вършат откакто мине лидерската среща. Трябва да има такава, тъй като е най-естественото. Това съобщи ръководителят на Народно събрание Росен Желязков. 

" Разговорите с Политическа партия и Демократична България прекосяваха в тона на положителните политически практики. Имаме съображение да имаме вяра, че първата и втората политическа мощ могат да ръководят дружно по взаимни цели. Вие... ", понечи да каже Желязков, само че Виктор Николаев изиска бързо да му зададе различен въпрос.  

Председателят на Народно събрание почтително замълча и изчака водещия, с цел да продължи. 

" Увлечени в това какво чака партийния електорат, не виждате до къде се докарваме. Поставят се метафорични тематики, че ГЕРБ не може да взе участие в ръководството, тъй като би било пералня. Ако поддържаме едно държавно управление на малцинството, това препране ли ще бъде, или изпиране ", попита той. 

" Не сме сюрпризирани от Политическа партия. Можеха да постъпят по-отговорно. " Ние като втора политическа мощ с 64 депутати ", споделят, че желаят поддръжка от всички. Искат да влязат в синдрома на жертвата. Всички са отговорни, ние сме почтени и търсим опрощение. Ние нямаме политически разлики с втората политическа групировка, само че когато попитаме гласоподавателите какво мислят, всичко отива в канала ", сподели още Желязков.  

Той разяснява концепцията на Кирил Петков ГЕРБ да има непрекъснат парламентарен надзор, с който да вика министрите и да ги управлява. 

" На мен ми се видя много екзотично, само че то сякаш екзотиката стана водещ лайт претекст. Прилича на някакво партийно разделяне на управляващите. Изпълнителната власт на Политическа партия, законодателната на ГЕРБ, добре, че не стана въпрос къде е правосъдната. Участието в държавно управление ангажира участника. Когато се дава поддръжка, се чака да се взе участие. Правителство на малцинството чака да бъде свалено в един миг. И то ще работи по този начин ", изясни Желязков. 

Според него наложително би трябвало да има лидерска среща.

" Докато не отмине дистанцираното говорене и не се стигне до диалог очи в очи, не можем да разясняваме. Ако мандатът бъде връчен в сряда, тогава до идната сряда ще вземем решение за държанието ни, ще потърсим поддръжка от всички. Възможно е да е като Габровски, допустимо е да е партиен кабинет. Няма да се водят диалози с други обединения, с изключение на Политическа партия и Демократична България. Ако не поддържат първия мандат, вторият наподобява жертван ", безапелационен е ръководителят на Народно събрание. 

" Ние не желаеме да повтаряме какво са създали, тъй като това не води напред. Не е удобно, тъй като това се прави, с цел да се скараме, а не с цел да се сдобрим ", изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР