Началото на новата седмица е вече тук, а с това

...
Началото на новата седмица е вече тук, а с това
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Алкарас с дебют в топ 10, Джокович увеличава преднината си на върха

Началото на новата седмица е към този момент тук, а с това е време и за обновяването на международната класация. През миналата седмица се състояха шампионатите в Барселона и Белград, в които се включиха огромна част от топ състезателите, само че промени в челото на класацията липсват. Върхът продължава да бъде окупиран от Новак Джокович, който доближи до финалния конфликт на конкуренцията в сръбската столица и по този начин прибавя нови точки към сметката си, увеличавайки преднината си пред Даниил Медведев, който се възвръща от травма и за поредна седмица губи част от своя актив. Топ 5 продължава да се добавя от Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Челната десетка на АТР класацията приветства своя най-нов член в лицето на Карлос Алкарас, който единствено на 18-годишна възраст се изкачва до деветата позиция в подреждането с помощта на превъзходните си изяви през последните месеци и триумфа на влиятелния АТР 500 шампионат в Барселона в неделя. По този метод младият испанец изпреварва Феликс Оже-Алиасим и Камерън Нори, които отстъпват с по едно място надлежно до №10 и №11.

Сериозен спад в класирането си бележи Доминик Тийм, който губи точките от купата си в Барселона през 2019 година и се свлича с цели 39 позиции, като по този начин към този момент е на прага на изпадане от първите 100, заемайки нежеланото 93-то място в класацията.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР