Началото на концертния сезон Пролет – лято ’23“ наСимфониета –

...
Началото на концертния сезон Пролет – лято ’23“ наСимфониета –
Коментари Харесай

Симфониета Враца стартира пролетния сезон с оперна гала тази вечер

Началото на концертния сезон „ Пролет – лято ’23 “ наСимфониета – Врацае довечера -3-ти февруари (петък)от19:00 ч.в градската концертна зала въвВраца.

Солисти на блестящата „ Оперна церемония “ са оперни артисти с сполучливи първи стъпки на професионалните подиуми в България, лауреати на редица състезания, които идват във Враца идната седмица за работата си с оркестъра идиригента Никола Петров.



Някои от изпълнителите към този момент са гостували в предходните сезони на Симфониета – Враца, а с други публиката ще се срещне за първи път в идния концерт.

Солистина този концерт ще бъдатАида Пипоян, Вивиен Георгиев, Елеонора Джоджоска, Ивелина Рашкова, Мартин Димитриевски и Стоян Буюклиев.





В програмата на концерта са включени арии и дуети от фамозни творби наВ. А. Моцарт, Г. Доницети, Дж. Росини, П. Маскани, В. Белини, Дж. Верди, Фр. Чилеа, А. Дворжак, Ж. Бизе, Ж. Офенбах и П. Хаджиев.



За да ви срещна по-отблизо с надарените студенти, бях на тяхната подготовка през вчерашния ден. Ето и какво сподели диригент Никола Петров за концерта – в прикачения звуков файл. Първият ми въпрос е дали грипът не основава усложнения за участниците в програмата.

Оказва се, че двама от солистите са жители на Македония, само че приключват музикалното си обучение тук, в България. Мартин е трети курс при проф. Иванка Нинова. Младите хора бяха и първият дует, който чух на подготовката – втори прикачен звуков файл

Ето идругите звезди, които ще чуят врачани довечера:Трети прикачен звуков файл

Имаме освен дебютанти. С някои от младите гении към този момент се познаваме, Стоян и Вивиен са за 4-ти път дружно с Симфониета Враца на сцена.

Четвърти прикачен звуков файл

За край ето и една музикална покана към всички меломани.

Билетите са в продажба в билетен център „ Гъбката “ (до хотел „ Хемус “); тел. 0896717303 и 0899827060.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР