Началото на 2022-ра година бе белязано от скандала с депортацията

...
Началото на 2022-ра година бе белязано от скандала с депортацията
Коментари Харесай

Джокович: Никога няма да забравя случилото се в Австралия, то ще остане с мен завинаги

Началото на 2022-ра година бе белязано от абсурда с депортацията на Новак Джокович от Австралия, откакто тогавашният международен номер едно не бе позволен да влезе в страната поради отхвърли си да се имунизира. Въпреки че съдът публично призна правото на сърбина да обитава в Австралия чрез " здравно изключение ", то в последна сметка след еднолично решение на тогавашния министър на имиграцията Алекс Хоук балканецът бе депортиран, а визата му - отнета за интервал от 3 години.

Все отново визата на 21-кратния първенец от Шлема бе възобновена след встъпването на новото държавно управление в Авсралия, с помощта на което той получи опция да влезе в страната тази година и да преследва десета купа на Откритото състезание на Австралия. Той към този момент дойде на Зеления континент и организира усилени тренировки за старта на новия сезон, а през днешния ден даде и първата си конференция пред австралийските медии, по време на която разяснява събитията от миналата година.

" Човек не може да не помни сходни събития. Това е едно от тези неща, споменът от които не може да бъде премахнат и те остават в съзнанието ти до края на живота. Беше нещо, което не бях изпитвал в никакъв случай преди и да се надяваме, че няма да ми се наложи да се сблъскам с нещо сходно още веднъж. Дълго време не ми беше елементарно да преглътна случилото се преди 12 месеца. Това бе скъп житейски опит за мен и в никакъв случай няма да го не помни, само че все пак би трябвало да продължа напред.

Завръщането ми в Австралия приказва задоволително за настройката ми към тази страна, за метода, по който се усещам, играейки тук. Негативните събития от предходната година не могат да засенчат всичко, което съм претърпял в Мелбърн и Австралия през кариерата си. Идвам тук с положителна настройка. Усещам Мелбърн доста покрай сърцето си, а Аустрелиън Оупън ми е обичаният шампионат от Големия шлем, за което свидетелстват и резултатите ми през годините ", безапелационен е сърбинът, който ще открие сезона си с присъединяване на АТР 250 конкуренцията в Аделаида (1-8 януари).

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР