Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети двамата български военнослужещи,

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети двамата български военнослужещи,
Коментари Харесай

Военният камион със загиналите мигранти бил изправен

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов посети двамата български военнослужещи, потърпевши при осъществяване на характерна транспортна задача, оповестиха от Министерство на защитата.

" Военният камион с незаконните афганистански мигранти е бил в техническа редовност ", съобщи Ефтимов. Той не можа да каже дали камионът е бил претрупан, както и каква е годината му на произвеждане, предава БГНЕС.

" Това е в такива условия. До 30-35 души може да прибере. Много е тежко, някъде няма път, горски сложни условия, само че дилемите би трябвало да се извършват, с цел да има надзор по границите ", съобщи началникът на защитата.

„ Ако не сте вие, няма кой да извършва предоставените на Въоръжените сили задания в тези комплицирани естествени и метеорологични условия, и при евентуалния риск за вашето здраве и живот. Искам да ви благодаря ви от свое, както и от името от военното и политическото управление на Министерството на защитата “, сподели адмирал Ефтимов при визитата си в УМБАЛ-Бургас.

Началникът на защитата акцентира какъв брой значимо е, макар случая, нашите военнослужещи да запазят високи своя морал и мотивация, с цел да продължат да извършват виновните си задания.

Двамата български военнослужещи получиха повърхностни пострадвания при пътен случай при придвижване от Резово към Граматиково и бяха откарани в болничното заведение в Бургас за по-обстоен обзор.

Те изпълняваха задача по логистична поддръжка на силите и средствата на Министерството на вътрешните работи по защита на българо-турската граница с товарен автомобил от Въоръжените сили с висока проходимост.

Той разяснява, че военните са изпълнявали логистична задача по поддръжка на органите на Министерство на вътрешните работи в частност на Гранична полиция по превозване на арестувани лица на границата.

Ефтимов уточни, че все още по задача „ Принос към националната сигурност в спокойно време” Въоръжените ни сили извършват задания по логистичната поддръжка на силите и средствата на Министерство на вътрешните работи на българо-турската граница.

От началото на ноември 2021 година досега българските военнослужещи, изпълняващи тази активност, са минали 46 000 км в труднодостъпните, пресечени местности и при неналичието на построена добра пътна инфраструктура в пограничния регион.

Участието на въоръжените сили в защитата на държавната граница стартира през ноември 2021 година в осъществяване на заповед на министъра на защитата, издадена в отговор на постъпили претенции от Министерство на вътрешните работи в резултат на зачестилите опити за нелегално прекосяване на границата.

Включването на военни формирования в защитата на държавната граница реализира стремежи резултат и миграционният напън доста понижа, което разреши приключването през януари 2022 година на присъединяване на въоръжените сили в защитата на държавната граница.

Към момента продължаваме с оказването на логистична поддръжка на Министерство на вътрешните работи, като задачата се извършва от 20 военнослужещи с 11 единици техника.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР