Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова да дойде в

...
Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова да дойде в
Коментари Харесай

ДПС: Лена да дойде в парламента, щом Кирил го е страх

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова да пристигна в Народното събрание и да дава отговор на въпроси вместо министър-председателя Кирил Петков. Това желаеха от парламентарната група на Движение за права и свободи през днешния ден.

Причината е, че министър председателят Петков не се яви на днешното съвещание за обичайния в първия петък от месеца блиц-контрол. Междувременно пък се появи негова фотография на митинга на служителите на реда пред Министерския съвет тази заран, а шефът на Народното събрание Никола Минчев разгласи, че той е на българо-турската граница. От ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче настояха той да пристигна в Народното събрание. Споровете не престават към този момент втори час.

Когато един човек го е боязън, значи той е страхливец, а явно премиера го е боязън. Разбрахме, че е тръгнал към границата. И без това обаче по извънредно значими тематика, национални въпроси, вместо премиера постоянно приказва госпожа Лена Бориславова. Затова апелирам да допуснете процедура за допуск в зала на госпожа Бориславова да дава отговор вместо министър-председателя, тъй като очевидно тя е министър-председател на България, а не марионетката Кирил Петков, сподели депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Втори път си позволявате засегнатост, по тази причина ще ви наложа наказване забележка, отвърна му шефът на Народното събрание Никола Минчев.

Доколкото знам министър председателят е на границата, с цел да се запознае с фито-санитарните ограничения - по какъв начин влиза храна на територията на България, беше оповестено в негово присъединяване. А гледаме, че е извинен от парламентарния надзор по болест, надяваме се бързо да оздравее. Но в последна сметка пътят до Капитан Андреево е 2 ч. и половина, с НСО още по-бързо. При това състояние, не знам за какво не можа да пристигна в 9 ч, разяснява Христо Гаджев от ГЕРБ.

Очаквах да извършите забележка на господин Гаджев, който позволи една фактическа неправилност. Той твърди, че пътят е 2 ч. и половина. В петъчния ден не е тъкмо по този начин. По-натоварено е придвижването, тъй като хората отиват на пазар в Одрин, скочи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Г-н Гаджев, апелирам, съобразявайте ги тези неща, шеговито му се скара шефът на Народното събрание Никола Минчев.

Следващия път, когато се свържете с премиера, тъй като той несъмнено приема вашите препоръки, му дайте съвет да не се крие. Ние доста добре го разбираме. Толкова проблеми и рецесии са се стоварили на страната, че разбираме, че министър председателят е в суматоха. Това изплашен човек, дайте му съвет да не се крие, да пристигна, тъй като тези рецесии като лавина го настигат, затрупват Народното събрание, болшинството и цялата страна, тъй като тази рецесия, която се задава, ще опустоши всички, сподели Радомир Чолаков от ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР