Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция

...
Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция
Коментари Харесай

У нас гостува началника на Генщаба на Въоръжените сили на Турция

Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция армейски военачалник Яшар Гюлер е на двудневно посещаване в България по покана на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, осведоми Пресцентъра на Министерството на защитата.

В рамките на срещата сред двамата са били разисквани тематики от съвместен интерес в региона на сигурността и защитата. Специално внимание бе отделено сегашните и бъдещите провокации пред страните-членки на НАТО по отношение на войната в Украйна. Бил е подложен акцент върху взаимни дейности на всички съдружници от Източния фланг на Алианса в отговор на дейностите на Русия и в частност - в Черноморския район. Отчетено бе положителното равнище на военното съдействие сред Република България и Република Турция като стратегически съдружници и сътрудници в обща групова система за сигурност. Акцент бе подложен и върху вероятностите за развиване на районното съдействие във военната област и по-специално върху постигането на избрани качества от многонационалните формирования в района в подтекста на нарасналата зоркост на Алианса.

По-късно през днешния ден Гюлер беше признат от министъра на защитата Драгомир Заков. Двамата са разискали провокациите пред сигурността и ролята на България и Турция като страни-членки на НАТО в запазването на стабилността в Балканския район. На срещата е било очебийно обичайно положителното двустранно съдействие в региона на защитата сред двете страни, оповестиха от МО.

Във вторник армейски военачалник Гюлер ще посети Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия в София. Очаква се по-късно през годината специалисти от турската страна да се срещнат на място с неговата активност, което ще спомогне да бъдат прегледани евентуални вероятности за съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР