Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили обвини Съединените

...
Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили обвини Съединените
Коментари Харесай

САЩ обучават бивши бойци на ИДИЛ в Сирия

Началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили упрекна Съединените щати, че обучават някогашни бойци на ИДИЛ в Сирия и че пробват да дестабилизират страната, съобщи Ройтерс

Твърденията на военачалник Валерий Герасимов, направени в изявление за в. " Комсомолская истина ", се отнасят за американска военна база при граничния пункт сред Сирия и Ирак  " Танф ".
Русия споделя, че американската база е противозаконна и че покрайнините й са се трансформирали в " черна дупка ", където екстремисти работят невъзпрепятствано.

" Ислямска страна " загуби тази година по-голямата част от територията, която контролираше в Сирия и Ирак. Руският външен министър Сергей Лавров сподели през днешния ден на среща с водача на опозиционното придвижване " Сирия на следващия ден " Ахмед ал Джарба, че главната част от битката против групировката е завършила, съобщи думите му ТАСС.

Съединените щати споделят, че " Танф " е краткотрайна база, употребена за обучаване на партньорски въоръжени формирования за битка против ИДИЛ. Според Герасимов обаче Съединени американски щати образоват някогашни бойци на групировката, които в този момент се назовават " Нова сирийска войска " и с други имена.

Той добави, че огромен брой екстремисти и някогашни бойци на ИДИЛ са обучавани в североизточния град Шадади, където по думите му също има американска база.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР