Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов

...
Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов
Коментари Харесай

ДНСК проверяват безопасни ли са строежите

Началникът на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов издаде заповед до всички началници на Регионални отдели " Национален строителенконтрол " на територията на цялата страна да бъдат осъществени инспекции на градежите.

Проверките са по отношение на установени нарушавания при обезопасяването на градежи и включват ревизиране на законосъобразността на утвърдените проекти за сигурност и здраве и инспекции на място на започнатите, само че невъведени в употреба градежи от всички категории.

Припомняме, че железна отломка, паднал аот градеж рани млад ажена в столицата. За случая от предходната седмица цялостна отговорност пое фирмата-изпълнител.

На спирка на столичния бул. " Цариградско Шосе " млада жена беше ударена по главата от паднал железен предмет.

В заповедта на арх. Несторов е записано при констатиране на незадоволително обезопасяване да бъдат дадени наставления на участници в строителния развой. В подобен случай те би трябвало да подхващат всички ограничения за възможно обезопасяване в най-кратки периоди. Това са слагане на защитни мрежи по фасадите, създаване на пешеходни проходи и навеси, монтиране на предпазни заграждения при отворите на шахти и стълбища, подсилване на строителни огради.

Нарушителите са застрашени от неотложно налагане на санкции или от имуществени наказания по реда на Закона за нарушаванията и наказванията и Закона за устройство на територията.

Необходим е и предпазен надзор, обвързван с достъпа и външния тип на строителните ограждения, без значение от типа на градежа.

Задължително е на строителните защитни огради на градежите да е ситуирана осведомителна табела, в която категорично да е упоменато кои са отговорниците за сигурност, здраве и защита на труда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР