Наблюдавал съм много избори, но изборите в Сърбия са далеч

...
Наблюдавал съм много избори, но изборите в Сърбия са далеч
Коментари Харесай

Евронаблюдател: Никога не съм виждал това, което видях на изборите в Сърбия

Наблюдавал съм доста избори, само че изборите в Сърбия са надалеч от всевъзможни европейски стандарти, сподели евродепутатът Андреас Шидер, който бе член на задачата на Европарламента за наблюдаване на сръбските избори. Той счита, че би трябвало да се организира без значение следствие, при което да има повтаряне на изборите най-малко в Белград, само че при нови условия.


Шидер сподели в предаването Studio Live на N1, че изборният ден в Сърбия е бил доста характерен, че задграничните наблюдаващи към този момент са знаели от предизборните задачи за неравните условия, че има неравностойно показване в държавните медии на сръбския президент Александър Вучич и неговата партия и опозицията е имала повече или по-малко стеснен достъп до медиите, че хората са докарани с рейсове от другаде, с цел да гласоподават.

„ Видяхме тези сметки за регистрация за фантомно гласоподаване, чухме, че 50 000 души са били трансферирани в Белград, видяхме също в обществените медии доста фотоси, показващи, че хората вършат фотоси на бюлетините си, имаше пазаруване на гласове, автобусен превоз и други доста отрицателни неща “, сподели Шидер. Той акцентира, че представителите на Европейския парламент желаят от сръбските управляващи да изяснят всичко това и да проведат без значение следствие.

Шидер сподели, че резултатите, най-малко на градските избори в Белград, щяха да бъдат разнообразни, в случай че бяха проведени по-добре и нямаше машинация.

„ За да бъда пределно явен, това не са европейски стандарти, това е надалеч от всевъзможни положителни изборни стандарти. Наблюдавал съм доста избори и би трябвало да кажа, че тези сръбски избори са надалеч от стандартите, с които сме привикнали. Тези, които имат властта и контрола над тези избори, правят неприятна работа за страната си “, сподели Шидер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР