Наблюдава се ескалация на отношението в Скопие по отношение на

...
Наблюдава се ескалация на отношението в Скопие по отношение на
Коментари Харесай

Доц. Наум Кайчев: Наблюдава се ескалация на отношението в Скопие към нашата страна

Наблюдава се ескалация на отношението в Скопие във връзка с нашата страна.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия доцент Наум Кайчев, който е съпредседател на взаимната сред България и Република Северна Македония историческа комисия.

" Става въпрос за една пристрастна едностранна интерпретация на историята и делото на Иван Михайлов. Въпроси, свързани с времето на Михайлов се употребяват като легитимация за възбрана на правата на българите в Република Северна Македония. Фактически той е бил знак на битката на македонските българи против денационализацията в Кралска Югославия сред двете международни войни и по същия метод в Титова Югославия след Втората международна война. И в двете Югославии българите са били преследвани и не са имали право на волеизява ", уточни доцент Кайчев.

" Не виждам с какво името на Иван Михайлов или на Цар Борис III би могло да накърни техните усеща. Става въпрос за исторически въпроси, текли през това време и следва със умерено разискване да доближаваме до тяхното взаимно пояснение и схващане на общата ни история ", добави съпредседателят на взаимната историческа комисия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР