Наближава един от най-светлите празници за всяко дете - първият

...
Наближава един от най-светлите празници за всяко дете - първият
Коментари Харесай

За 15 септември: Защитени пощи за училищата и електронни учебници за учениците до 7. клас

Наближава един от най-светлите празници за всяко дете - първият образователен ден. Заедно с празника идват и естествените паники - всичко наред ли е и защо би трябвало да внимаваме. На 15 септември ще честваме в 2349 български учебни заведения. Това разгласи по време на конференция министър-председателят Николай Денков.

Над 57 000 деца ще прекрачат прага на учебното заведение за първи път, а 702 хиляди са децата от първи до дванадесети клас.

Ако желаеме страната ни да се развива сполучливо, би трябвало да заложим на мощна просветителна система, акцентира той

„ Проверени са 584 рейса, издадени са 200 наставления за дребни механически проблеми. Няма установени съществени пропуски. От 15 до 21 септември инспекциите по пътищата ще продължат. Извършваме и инспекции, свързани с детското и учебното хранене “, изясни министър председателят.

„ Освен дигитализацията на медицинските бележки има и още действия по цифровизация. Всички учебници до 7. клас ще бъдат цифровизирани до 15 септември и ще бъдат налични в цифровите раници. Има и пособия с виртуална действителност “, разяснява Николай Денков.

Какви ще са измененията за новата образователна година?

Полицията ще следи да не се продават тютюневи произведения и алкохолни питиета на малолетни. Ще се следи и за наркоразпространението към учебните заведения, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

След въпрос на bTV министърът на образованието проф. Галин Цоков акцентира, че учебните заведения са задължени да употребяват предпазени пощи след вълната от подправени известия с бомбени закани .

Относно битката с насилието и експанзията просветното министерство ще обезпечи повече психолози в учебните заведения

„ Всичко ще минава през киберсигурността на Министерството на образованието и науката. Надяваме се да няма сходни проблеми. Досега доста се използваха персонални пощи или на снабдители, които нямат задоволително добра зашита “, сподели той,

Продължава разискването в измененията в образователните стратегии, добави министърът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР