Наближава датата 21 декември. Заветната дата, на която заведенията, фитнесите

...
Наближава датата 21 декември. Заветната дата, на която заведенията, фитнесите
Коментари Харесай

Заведенията в един глас: Мерките не промениха нищо, сега ни отворете!

Наближава датата 21 декември. Заветната дата, на която заведенията, фитнесите и моловете би трябвало да бъдат отворени. Единствените, които поеха тежестта и финансовите негативи от страна на бизнеса за справяне с пандемията. Това изпратиха до медиите Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България по отношение на наближаващия 21 декември, когато изтича актуалната заповед на министъра на опазването на здравето.

Публикуваме позицията на СЗБ и БАЗ без редакторска интервенция:

Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината към този момент 150 дни. Това е съвсем половин година, в които те не могат да упражняват правото си на труд. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец. Какво се промени? Както знаете, браншовите организации наблюдават от близко всичко, което въздейства директно на нашия бранш. Ето какви са обстоятелствата и по какъв начин се промени заболеваемостта след последните противепидемични ограничения:

26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на COVID-19 в народен мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% позитивни проби.

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространяването на COVID-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, позитивни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 умряли. 11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста, 36,1% позитивни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 умряли.

КАКВО съдебна експертиза ПРОМЕНИ? Отговорът е: НИЩО! С днешна дата, 15 декември, единствената вярна позиция, която Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията можем да приемем е:

Незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на опазването на здравето бизнеси и оповестяване на разпоредбите, при които ще работят. Не на 21 декември! Сега! Обявяване на взетите решения като неефективни, неверни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за осъществяване на труд на единствено една част от бизнеса. Забрани за работа да се вкарват единствено и само за всички браншове, които не обгръщат стоките от първа нужда.

Настояваме за анулация на възбраната за работа на всички нощни клубове, заведения за хранене, питейни заведения, фитнеси и молове! И желаеме да знаем при какви правила нашите клиенти ще могат да посрещнат Нова година.

Чл. 48 от Конституцията на Република България: Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за основаване на условия за реализиране на това право. Последните дни бяха задоволително положително доказателство, че не заведенията са отговорни за разпространяването на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте публичното мнение против нас! Фактите, обаче, към този момент приказват повече от всички останали нелепости, които вие изрекохте и направихте! А когато обстоятелствата приказват и ЩАБЪТ мълчи!!!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР