На заседанието на здравната комисия в НС днес взехме решение

...
На заседанието на здравната комисия в НС днес взехме решение
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Депутатите, които не желаят да се ваксинират, трябва да си плащат тестовете

" На съвещанието на здравната комисия в Народно събрание през днешния ден взехме решение по предложение, обвързвано с това да можем да гласуваме за зелени документи още на следващия ден. Надявам се да видя точката в парламентарната стратегия в утрешния ден, към този момент разисквана в профилните комисии - здравната и правната ".

Това сподели пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев, народен представител от ПГ на " Демократична България ". 

Според Симидчиев депутатите, които не желаят да се имунизират с безвъзмездни ваксини, обезпечени от налозите на всички, би трябвало да си заплащат тестванията, с цел да влизат в Народното събрание:

" Целта е да се даде оптималната опция за избор на хората, които желаят да работят в Народно събрание, като имат опция за разнообразни хипотези - ваксина, тест, преболедуване, да имат антитела. Всички тези неща са уредени в заповед на министъра. Както всички жители са длъжни да се преценяват с изключителната епидемиологична конюнктура, по този начин и депутатите би трябвало да се съобразят с нея ".

Депутатът посочи, че служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров не е бил направил нужното законодателната и правосъдната власт да бъдат в обсега на тази заповед за зелен документ:

" Затова взехме решение да се самосезираме, тъй като Народното събрание би трябвало да лидира. Зеленият документ не лимитира, той лимитира риска от заразяване. Депутатите са доста рискови, тъй като всеки ден са над 200 индивида в една зала, а и непрекъснато са в срещи с разнообразни хора ".

Той даде образец, че при високата инфекциозност на разновидността Омикрон може да се стигне до обстановка, в която да не може да се оформи кворум, с цел да работи Народното събрание, което би означавало блокиране на парламентаризма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР