На заседание на правителството в петък Ана Бърнабич, първият сръбски

...
На заседание на правителството в петък Ана Бърнабич, първият сръбски
Коментари Харесай

Заради любовта към Сърбия гей ориентираната Ана Бърнабич преглътна обида на свой министър

На съвещание на държавното управление в петък Ана Бърнабич, първият сръбски министър председател с открита гей ориентировка, влезе в спор с министъра за нововъведенията и технологиите Ненад Попович поради негов пост в Туитър. В него той прикани да се спре разпространяването в Сърбия на хърватско албумче за деца " Роко има две мами, а Ана двама бащи ", в което се разпространяват гей двойките. Бърнабич реагира остро, като сподели, че с това си изказване Попович е обидил избран кръг жители, за които работи.

Вчера сръбските медии оповестиха, че Бърнабич е предложила оставката си на президента Александър Вучич, само че той я е отхвърлил. Бърнабич съобщи за в. " Блиц ", че петък е бил един от най-тежките дни за нея, откогато е влезнала в сръбското държавно управление, само че все пак е решила да остане на премиерския пост.

" Любовта ми към към Сърбия, вярата, че тази страна може доста повече, и персоналната ми отговорност да завърша започнатата работа са моят претекст да приема да повеждам държавното управление и да остана отпред на кабинета ", сподели Бърнабич за " Блиц ".

Тя добави, че няма нищо срещу министрите да имат свое мнение, само че би трябвало да се научат да сортират думите си, да бъдат толерантни и да одобряват правото на хората да имат друго от тяхното мнение.

Бърнабич сподели, че е сложила точка на въпроса и отсега нататък ще управлява държавното управление на правилото на колегиалността, екипната работа, жертвоготовността и взаимното почитание и ще изисква тези правила да се съблюдават от всички министри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР