На XXIII издание на единствения в страната Национален конкурс за

...
На XXIII издание на единствения в страната Национален конкурс за
Коментари Харесай

„Златен извор“ за 23-и път в Димитровград

На XXIII издание на единствения в страната Национален конкурс за детска занимателна ария на фолклорна основа „ Златен извор “ е хазаин през днешния ден димитровградската спортна зала „ Младост “. Над 150 в 4-те възрастови групи са участниците от цялата страна.

Това е един от одобрените фестивали, които Детски и юношески център в Димитровград провежда с поддръжката на общината и продължава да се развива, защото тази година участниците са малко повече, спрямо предходната, разяснява шефът му Евгени Пенев.

В тазгодишното издание вземат участие 22 музикални колектива от градовете: София, Пловдив, Хисаря, Карлово, Хасково, Харманли, Стара Загора, Чирпан, Панагюрище и община Димитровград. Представят се с 90 самостоятелни, дуетни и групови осъществявания.

Жури на състезанието са: Нели Андреева - учител по национално пеене в НМА „ Панчо Владигеров “ и СУ „ Св. Климент Охридски “; солист в Национален Фолклорен Ансамбъл (НФА) „ Филип Кутев “ и основател, началник и диригент на Вокално студио „ Нуша ”, Николай Николов - създател на музика за класическа китара, първият дипломирал се студент по класическа китара в България; който композира пиеси за класическа китара, за китара и оркестър и разнообразни други принадлежности, вокални и хорови фолклорни и ортодоксални песни, Георги Шамлиев – защитил докторска степен в музикално-теоретичната дисциплинираност „ Полифония “. Преподавател по „ Полифония “, „ Инструментознание “, „ Оркестрация “, „ Обработка и оркестровка на национални сформира “ в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “.

Участниците се борят за I, II и III място във всяка възрастова група, както и за премиите за нов актуален аранжимент и обработка на българска национална ария и за нова авторска ария на фолклорна основа.

Ще бъдат връчени и специфични награди: КУПА НА КМЕТА за рейтинг на изцяло показване на школа, организация или училище; GRAND PRIХ за занимателна ария на фолклорна основа „ Златен извор ”; Награда за най-атрактивен изпълнител; Награда за най-млад/малък реализатор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР