На второ четене от парламентарната бюджетна комисия е подложен проектът

...
На второ четене от парламентарната бюджетна комисия е подложен проектът
Коментари Харесай

Ресорната комисия гледа проекта за държавен бюджет на второ четене

На второ четене от парламентарната бюджетна комисия е подложен планът за държавен бюджет за идната година. 
Прочетете още
Пред депутатите министърът на финансите Асен Василев акцентира и на плануваното за първи път остойностяване на общински планове в държавния бюджет: " Това съгласно мен е стъпка към безусловно цялостна бистрота. Ние изпратихме до бюджетната комисия в петък всички получени общински планове, които дават отговор на лимитите ", съобщи той.

Предлага се да бъдат увеличени бюджетните доходи от хaзaртнa активност, разгласи ръководителят на бюджетната комисия Йордан Цонев: " Увеличаване на таксите за хaзaртa като спомагателен приходоизточник за средствата, които би трябвало да се обезпечат за спомагателните оферти. Оше повече, че таксите не са пипани повече от 10 години ".

По време на съвещанието ръководителят на КНСБ Пламен Димитров предизвести, че в три бранша има подготвеност за стачки, в случай че не бъдат вдигнати парите в бюджета за следващата година:

" Не тревожа никого, единствено осведомявам. Градският превоз остана с 0 лв. нарастване. Следващата сериозна област е земеделието. В този бранш трета година няма никакво нарастване - в " Борба с градушките ", Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури - 60 милиона са нужни. Последният бранш, в който ще има напрежение - опазването на здравето. Да, 1 милиард и 100 милиона повече в Касата - благодаря, отлично, в действителност добре, само че в министерството на здравето - 0 лв. за нарастване на заплатите ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР