На вторичния пазар има голям брой автомобили с превъртян километраж.

...
На вторичния пазар има голям брой автомобили с превъртян километраж.
Коментари Харесай

6 признака, по които може да се познае реалният пробег

На вторичния пазар има огромен брой коли с превъртян километраж. Продавачите поправят индикаторите, с цел да създадат колата по-привлекателна за купувачите. Въпреки това можете да разберете пробега по редица външни фактори. Как става това?

„ Скачащи ” числа

При по-старите карбураторни коли, електроника съвсем липсваше, а на таблото имаше главно аналогови километраж и оборотомер. При тези коли превъртеният километраж можеше да се познае по подреждането на числата. Аналоговият километраж се състои от набор от барабани с цифри, сложени на една и съща ос.

Тук способът е остарял като света, свързваше се бормашина или миксер, които стартират да въртят барабаните с числата в противоположна посока. Тъй като скоростта на въртене е прекомерно висока, числата се изместват едно по отношение на друго. Следователно, в случай че числата на километража са неравно подредени, това съвсем несъмнено е знак за превъртян километраж.

При актуалните коли с цифрово приборно табло превъртането на километража става софтуерно. Разпознаването на такава интервенция е по-трудно. Но благодарение на скенер и специфични стратегии може да се прочете информация от най-неочакваните места, да вземем за пример от паметта на блока за ръководство на скоростната кутия.

Електронен скенер „ разпитва ” разнообразни системи и основава лист с неточности, съхранени в паметта, като се загатва пробегът, при който са зародили. Такъв разбор може да се извърши от по-добре оборудвани сервизи, каквито са фирмените.

Чипове и драскотини

При оценка на пробега отвън сервизния център, преди всичко би трябвало деликатно да се ревизира купето. „ Умората ” му се издава от пострадвания на купето и драскотини по боята. Ако километражът демонстрира 100-ина хиляди километра и няма никакви забележими недостатъци по боята, тогава колата е боядисвана, с цел да се скрие нещо.

Важно е да обърнете внимание на фугите сред панелите на каросерията. Ако бронята или капакът пасват неравномерно, тогава има огромна възможност след случай, претърпян от автомобила, майсторите да са инсталирали частта с дисторция, или пък самите майстори да са с две леви ръце.

Няма да е ненужно да ревизирате датата на произвеждане на челното стъкло. Обозначена е в долния ъгъл дружно с маркировката. Ако годината съответствува с датата на произвеждане на колата, това значи, че то е инсталирано на поточната линия, което от своя страна значи, че колата евентуално е била експлоатирана основно в градски региони, където шансът камъче да счупи стъклото е по-малък.

Пожълтели фарове

Ксеноновите фарове могат да кажат доста за пробега. Газоразрядните крушки и слънчевата светлина водят до леко обезцветяване на пластмасовия похлупак, зад който се намира оптиката. Пожълтяването се появява след 50 хиляди километра, а до 200 хиляди фаровете пожълтяват и губят прозрачността си.

Останалите три може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР