Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение към

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение към
Коментари Харесай

Зеленски: Край Харков унищожаваме руснаците

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си послание към нацията, че бранителите на Харковска област реализират „ осезаеми резултати ”. (Видеото е архивно.)

Припомняме, че там Русия откри нов фронт с ненадейно нахлуване на 10 май и от този момент в региона се водят яростни сражения.

„ В региона на Харков силите за защита унищожават окупаторите ”, сподели Зеленски, представен от „ Укринформ ”.

Той разясни, че в направленията на Покровск, Краматорск и Курахове ситуацията е извънредно мъчно, като там се водят най-вече борби.

„ Днес имаше подробни отчети за обстановката на фронта и при обезпечаването на защитата от министъра на защитата на Украйна Умеров и началника на Генералния щаб Баргилевич. А също и от командващия Сирски ”, регистрира Зеленски.

„ В навечерието на постоянната среща на формата „ Рамщайн ”, през днешния ден отчетохме работата по нашите потребности. На първо място, това е противовъздушна защита, бронирани транспортни средства, снаряди. Всички сътрудници са изцяло осведомени за актуалността на потребностите и действителността на първа линия ”, съобщи президентът на Украйна.



Той благодари на партньорските страни и техните водачи, министри на защитата и началник-щабове, които са „ в действителност подготвени да оказват помощ и да изпълнят обещанията си ”.

Зеленски акцентира, че украинските бойци се нуждаят от снаряди и бойна техника „ в този момент, тези седмици, а не някъде през лятото ”.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР