ВРусия започна първият етап от ученията за практическа проверка на

...
ВРусия започна първият етап от ученията за практическа проверка на
Коментари Харесай

Русия започна тактически ядрени учения до Украйна

ВРусия стартира първият стадий от ученията за практическа инспекция на подготовката и потреблението на тактическо нуклеарно оръжие.

Това оповестиха от съветското министерство на защитата, предава ТАСС.

„ В сходство с напътствията на висшия главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация в Южния боен окръг стартира първият стадий от учения с практическа инспекция на подготовката и потреблението на нестратегическо нуклеарно оръжие. управлението на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия “, се споделя в известието.

В рамките на ученията ракетните формирования на Южния боен окръг, граничещ с Украйна, ще отработват подготовка за изстрелване на ракети от оперативно-тактическия ракетен комплекс „ Искандер “, а авиационни елементи на Въздушно-космическите сили ще тестват авиационни оръжия, в това число хиперзвукови ракети „ Кинжал “.



От съветското министерство на защитата акцентират, че ученията се организират в отговор на провокативни изказвания на западни публични лица.

Припомняме, че в съветския Южен боен окръг се намира директното командване на нашествието на Русия в Украйна.



Той е със седалище в Ростов на Дон, на 60 км от украинската граница, и включва нелегално анексираните от Москва Крим, Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка област.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР