На втората си Национална конференция Да България отново избра Христо

...
На втората си Национална конференция Да България отново избра Христо
Коментари Харесай

Без изненада: Христо Иванов отново избран за лидер на Да, България

На втората си Национална конференция " Да България " още веднъж избра Христо Иванов за неин водач.

Той бе определен от съпартийците си за още един мандат като ръководител на придвижването, което е част от " Демократична България ".

Иванов бе единственият претендент за ръководител и получи 692 гласа " за ", само че откри и съперници. 14 гласоподаваха " срещу ", а въздържалите се бяха 41.

" Виждам в избора ми това, че относително младата ни политическа организация счита, че имам незавършена работа, която считам да довърша ", разяснява той. За своя партийна цел си задава да създа нови политически водачи, които да са му конкуренция за председателския пост на идващите вътрешнопартийни избори.

Иванов уточни, че чака предварителни парламентарни избори. " Не търсете в това някакъв съответен преходен политически смисъл. Смятам, че трансформацията на политическата система и дълбокият фактор на неустойчивост, доста евентуално ще ни доведат до предварителни избори. Нито аз имам желание да повеждам политиката на Демократична България в тази посока, нито развяваме това като някаква опасност. Просто това е опит за по-дълбок разбор за това, което се случва в страната ", съобщи той и уточни, че Демократична България няма да " клати лодката " на обединението и ще търси непоклатимост.

Неуспехът на Демократична България да се реагира на появяването на " Продължаваме промяната " като нов политически състезател и по-ниският резултат на последните парламентарни избори той уточни като собствен крах.

" Основните цели от тук нататък са свързани с развиването на " Да България ", построяването на обединението, постигането на тези цели, за които ние отговаряме - правораздаване, електронното ръководство, политиките за българите в чужбина ", уточни Иванов и добави, че Демократична България ще работи по това да се постановат нови тематики и нови лица.

Сред задачите ще е и приобщаването на български мохамедани в Демократична България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР