На възобновената извънредна специална сесия на асамблеята относно действията на

...
На възобновената извънредна специална сесия на асамблеята относно действията на
Коментари Харесай

На живо: Палестинците молят ООН да „спрат бомбите“, Израел настоява Хамас да бъде „унищожен“

На обновената изключителна специфична сесия на асамблеята по отношение на дейностите на Израел в палестинските територии в четвъртък, оратор след оратор поддържаха апела на арабската резолюция за преустановяване на огъня – като се изключи посланика на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан, който сподели на 193-членния международен орган: „ Прекратяване на огъня значи да дадем време на Хамас да се превъоръжи, с цел да могат още веднъж да ни избиват. " Следете нашия блог онлайн, до момента в който се развиват събитията денем. Всички часове са парижко време (GMT+2).

Защитата на палестинските цивилни, изправени пред непрекъснати израелски бомбардировки в Газа, и доставката на обезверено нужна храна, вода, медикаменти и гориво постоянно бяха буйни и интензивни от съвсем дузина страни, които приказваха в четвъртък. Докато офанзивите на Хамас убиха към 1400 израелци, повече от 7000 палестинци бяха убити при ответните въздушни удари на Израел, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа.

По различен основен въпрос – над 220-те заложници, взети от Израел – външният министър на Иран сподели, че Хамас е подготвен да освободи цивилни пандизчии в Ислямската република и сподели, че интернационалната общественост би трябвало да поеме отговорност за освобождението на 6000 палестински пандизчии, арестувани в Израел.

 

Ако блогът онлайн не се появи незабавно, апелирам, опреснете страницата.

 

 

 

Ключови събития от четвъртък, 26 октомври:

Приблизителният брой на арестуваните от Хамас пленници, убити в Газа заради израелски удари, е към 50, Абу Обейда, представител на Бригадите ал-Касам, въоръженото крило на Хамас, сподели в четвъртък съгласно акаунта на бригадите ал-Касам в Telegram.

Министерството на здравеопазването в Газа издаде документ от 212 страници в четвъртък, който съгласно него съдържа имената и персоналните номера на още над 7000 палестинци са убити по време на израелската бомбардировка на анклава. Ходът на министерството пристигна, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и израелската войска сложиха под подозрение данните за жертвите, оповестени от управляващите в Газа, която се управлява от ислямисткото придвижване Хамас.

Около 900 спомагателни американски бойци се насочват към Близкия изток или са пристигнали неотдавна там за подсилване на противовъздушната защита за отбрана на личния състав на Съединени американски щати на фона на повишаването на офанзивите в района от свързани с Иран групи, сподели Пентагонът в четвъртък.

 

Лидерите на Европейски Съюз се съгласиха на среща на върха в четвъртък да призоват за основаването на " филантропични коридори и паузи “, с цел да доставят незабавно нужната помощ в Газа. „ Европейският съвет показва най-сериозната си угриженост по отношение на влошаващата се филантропична обстановка в Газа и приканва за нескончаем, бърз, безвреден и безконтролен филантропичен достъп и помощ, с цел да доближи до нуждаещите се посредством всички нужни ограничения, в това число филантропични коридори и паузи за филантропични потребности “, декларация признати от водачите споделиха.

 

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР