На Възнесение Господне - Спасовден, хлябът на българите бе благословен

...
На Възнесение Господне - Спасовден, хлябът на българите бе благословен
Коментари Харесай

На Спасовден благословиха хляба ни

На Възнесение Господне - Спасовден, хлябът на българите бе блажен в катедралата " Света Неделя " в София. Както се прави по традиция всяка година, бе осъществен признателен молебен по случай професионалния празник на хлебопроизводителите и сладкарите.

На празника бяха ръководителят на браншовия съюз Марияна Кукушева, вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и заместник-министърът на земеделието Момчил Неков. Присъстваха членове на сдружението и миряни. 

" Вие произвеждате най-важния артикул, с цел да нахраните хората. Правете го с обич ", обърна се към присъстващите отец Димитър, който благослови поставените на масата хлябове от разнообразни производители. 

" Хлябът е нещо свято за българина! Това е любовта към земята, към труда, към домашното огнище и фамилията, събрано край трапезата. Поздравявам всички хлебопроизводители и сладкари  с професионалния празник – Деня на хлебаря, Спасовден!   Благодаря им за работата, поисквам им да са здрави. Нека в тези сложни времена обединим напъните си - страната и те, за да гарантираме, че във всеки дом ще има самун на положителни цени ", сподели министърът на стопанската система и  индустрията Корнелия Нинова,която бе на молебена по покана на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

И добави: " Правителството вкарваме 0% Данък добавена стойност на хляба, дано производители и търговци  положат старания това да се усети от крайния консуматор ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР