На въпроса защо ми къркори стомаха, много хора убедително отговарят:

...
На въпроса защо ми къркори стомаха, много хора убедително отговарят:
Коментари Харесай

Защо стомахът ни къркори?

На въпроса за какво ми къркори стомаха, доста хора безапелационно дават отговор: „ Защото съм гладен/ а!”. Това обаче не е единствената причина.

Вашият корем с изключение на, че издава сходни звуци, когато е празен и сте гладни, той къркори и когато не сте гладни и стомахът ви е цялостен.

Ръмжащите звуци идват освен от стомаха ви, а и от тънките ви вътрешности.

Къркоренето е най-силно, когато стомахът е празен, заради което постоянно се свързва с апетит.

Какво предизвиква къркорене на стомаха?

Къркоренето на стомаха е резултат от мускулните контракции на вашата чревна стена, съчетана с съществуването на течност и газове. Това е изцяло естествена функционалност, която се появява през по-голямата част от деня.

Според Международната фондация за функционални стомашно-чревни разстройства, шумът от корема е в резултат на погълнати течности и твърди субстанции. Те се смесват с към осем литра течност, богата на ензими, която след това се всмуква. Въпреки това, течността се движи през тръба с съществуване на въздух. Тогава се чува къркоренето.

В червата непрестанно участват газове. Те произлизат от спонтанното усвояване на въздух и отделянето на водород, въглероден диоксид и други газове от бактериалната ферментация на храната в долната част на червата.



Къркоренето е част от мигриращия моторен комплекс.

Ако чувате стомаха ви да къркори, това е най-вероятно, тъй като стомахът и червата са ангажирани с развой, наименуван мигриращ моторен комплекс ( ММК ). Това нормално се случва, когато червата и стомаха са празни за към два часа.

Усещайки липса на храна, рецепторите в стените на стомаха провокират талази от интензивност в чревната нервна система.

Това, на собствен ред провокира контракции от апетит, които се популяризират по цялата дължина на червата. Така се оказва помощ изчистването на наличието на стомаха, както и слуз, хранителни частици, бактерии и други насъбрани останки от храна. Лошото действие на ММК е обвързвано с коремна болежка, гадене, повръщане и разстройство и може да аргументи:

запек;

газове;

диария;

атонично дебело черво;

продължителен колит;

метеоризъм;

дивертикули;

паразитни инфекции;

чревни микози, хронични кандидози;

дисбактериоза.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР