На въпрос какво послание би отправил към израелския министър-председател Бенямин

...
На въпрос какво послание би отправил към израелския министър-председател Бенямин
Коментари Харесай

Съперниците на Тръмп с агресивна позиция спрямо Хамас в третия дебат на републиканците

На въпрос какво обръщение би отправил към израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, губернаторът на Флорида Рон Десантис отговори: " Ще кажа на Биби (Нетаняху): " довърши работата до дъно и завърши един път вечно с тези касапи " Хамас ", те са терористи ".

Бившият непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, чийто имидж като кандидат-президент значително се гради на външнополитическия ѝ опит, укори Байдън, че е настоял пред Израел да обмисли филантропични паузи в боевете.

" Последното, което би трябвало да вършим, е да споделяме на Израел, какво да прави ", съобщи тя. " Единственото нещо, което би трябвало да вършим, е да поддържаме Израел и да унищожим " Хамас ".

Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот сподели, че Байдън би трябвало да продължи с директните удари по Иран, който е покровител на " Хамас ", в отговор на офанзивите против американски военнослужещи от страна на свързани с Техеран групировки в Сирия и Ирак. Той съобщи това малко откакто Съединени американски щати нанесоха удари по оръжеен склад в Сирия, за който Пентагонът заяви, че е бил употребен от иранските сили.

" Ако искаш да постигнеш първокласен резултат, не може единствено да удряш хранилища в Сирия ", сподели Скот. " Трябва да отсечеш главата на змията, а главата на змията е Иран, а не просто неговите проксита. "

Дискусията за спора сред Израел и " Хамас " последва откриващата част на дебата, в която претендентите трябваше да кажат с какво съгласно тях превъзхождат Тръмп, който е явният любимец в конкуренцията, с цел да получат те номинацията на републиканците.

Бившият президент за трети път не се яви на спор със противниците си. Вместо това той реши да провежда редом политическо събитие близо до мястото на телевизионния дебат.

Десантис разкритикува Тръмп, че е пропуснал дебата, който се състоя в общия за тях щат, в който живеят - Флорида. Според Десантис виновността за вчерашното едва изборно показване на републиканците е на Тръмп.

" Той сподели, че сме щели да се уморим от победи на републиканците ", сподели губернаторът на Флорида. " Е, видяхме нощес - омръзна ми републиканците да губят! "

Хейли беше по-умерена в рецензиите си.

" Всеки желае да приказва за президента Тръмп. Мога да ви кажа, че беше верният президент в вярното време ", съобщи тя. " Не считам, че в този момент би бил верният президент. "

Предвид събитието, че до първата изборна борба от конкуренцията за номинацията на републиканците - тази в щата Айова - остават малко повече от два месеца, противниците на Тръмп може би няма да имат още доста благоприятни условия да извърнат в публичното мнение в своя изгода макар многото правосъдни каузи против него.

Кандидатурата на 51-годишната Хейли, която номинално е на трето място в изследванията и се пробва да измести 45-годишния Десантис, който е на второ място с много огромна преднина пред нея, напоследък стартира да усилва поддръжката си измежду гласоподавателите.

Седемдесет и седем годишният Тръмп направи всичко допустимо да лиши Хейли и Десантис от статута на свои директни съперници, като вместо това се концентрира върху упования от него реванш против 80-годишния Байдън.

На двата предходни телевизионни дебата Хейли и Десантис внимаваха да не нападат прекомерно остро Тръмп от боязън да не отхвърлен последователите му, от чиято поддръжка те ще имат потребност, в случай че през юли получат номинацията на републиканците.

По време на дебата тримата останали участници в него - Скот, някогашният губернатор на Ню Джърси Крис Кристи и предприемачът Вивек Рамасвами - се пробваха да се покажат като значими участници в конкуренцията и да излязат от сянката на водещите кандидати.

Въпреки че Десантис и Хейли се надяват да завоюват от мощните си представяния в дебатите, телевизионните дебати е малко евентуално да изиграят ролята на повратна точка в надпреварата поради това, че Тръмп води още през цялото време, отбелязва Ройтерс.

Президентските избори в Съединени американски щати са след съвсем тъкмо година - на 5 ноември 2024 година

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР