На утрешното заседание на правителството на Република Северна Македония ще

...
На утрешното заседание на правителството на Република Северна Македония ще
Коментари Харесай

Замразяват цената на яйцата в Северна Македония

На утрешното съвещание на държавното управление на Република Северна Македония ще бъде взето решение за заледяване на цените на ориза и яйцата на цената, която беше в действие през този месец, заяви на конференция министърът на стопанската система Крешник Бектеши.

Той уточни, че процентът за експорт ще бъде стеснен, с цел да остане задоволително количество от продуктите за вътрешния пазар. 

Решението за цената на яйцата е третото решение на държавното управление за заледяване на цените след тези за хляба, тестените произведения и млякото и млечните артикули. Тогава с решение на държавното управление беше отстранена субсидираната електрическа енергия за компании от хранително-вкусовата индустрия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Две минимални работни заплати са нужни, с цел да се покрие дребната потребителска кошница в Република Северна Македония и тези данни са употребявани, когато държавното управление взима ограничения, заяви на конференцията Бектеши.

Той посочи, че вследствие на ограниченията, подхванати от държавното управление за понижаване на цените на главните хранителни артикули, както и за понижаване на цените на енергийните артикули, през последните няколко месеца инфлацията в страната непрестанно понижава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР