На утрешното си заседание Столичният общински съвет ще опита да

...
На утрешното си заседание Столичният общински съвет ще опита да
Коментари Харесай

Утре общинският съвет ще избира нов кмет на "Младост", ако узнае кои са зам.-кметове

На утрешното си съвещание Столичният общински съвет ще опита да избере нов краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион " Младост ". В избора ще вземат участие настоящите зам.-кметове на региона - кои и какъв брой са те обаче би трябвало да се разбере от лист, който от " Младост " да изпратят до Столичната община до края на работния ден.

Това се разбра от изявление на ръководителя на общинския съвет Елен Герджиков пред публицисти. Днес той имаше среща с адвокати и двама от зам.-кметовете на " Младост " – Владимир Клисуров и Петър Кърджилов. На консултацията се е стигнало до извода, че откакто общинските съветници са показали Клисуров за краткотраен кмет на " Младост ", заповедите и решенията на задържаната Десислава Иванчева са нелегитимни.

Клисуров назначил за зам.-кмет пиара на общината Петър Кърджилов. Преди това той подаде преизвестие за овакантяване и излезе в отпуск, като съобщи пълномощията си на другия зам.-кмет на региона - Румен Русев. Малко по-късно се разбра, че Десислава Иванчева е освободила Русев.

На фона на този " безпорядък " - по думите на Герджиков, Владимир Клисуров е заречен до 17:30 през днешния ден са изпрати до общината лист с настоящите зам.-кметове и заповедите, с които са назначени. В най-хубавия случай общинските съветници ще могат да избират сред Петър Кърджилов и Румен Русев, а в най-лошия - сред нито един от двамата. " Това е юридически вакуум, който законът не е планувал ", сподели Герджиков.

Съмнение за това дали всички назначения в региона са законни основава и това, че от близо седмица огромна част от администрацията там не върви на работа. По време на срещата двамата представители на " Младост " са запитани за повода за това, като Елен Герджиков съобщи отговорите им:

" В региона има грипна почивка ", сподели единият. " Едните са в отпуск, а другите - на семинар ", споделил другият.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР