На улица убиец къртят здрава велоалея СНИМКИ Четете в "Марица":

...
На улица убиец къртят здрава велоалея СНИМКИ Четете в "Марица":
Коментари Харесай

Пловдивски неволи: Улица на чакъл с пари от Европа СНИМКИ

На улица палач къртят здрава велоалея СНИМКИ Четете в "Марица ": Улица на трошляк с пари от Европа

Тежки контрасти, некачествена работа и строителни неудачи в карето сред булевардите " Марица - юг ", " Източен " и " Княгиня Мария Луиза " след ремонтите с 20 млн. лв. по Оперативна програма " Региони в напредък " откри репортерска инспекция по сигнал на читателите на " Марица ". Ул. " Цар Иван Страцимир " е изменена до неразбираемост - настилката е сменена, направени са дъждоприемни шахти, посадени са дръвчета и даже има пейки като на Главната. Но пред една от къщите неизвестно за какво е оставено " бяло " леке на пръст и трошляк, без плочки. Ул. " Стойчо Мушанов ", на която ремонтът продължи месеци наред с много главоболия за живеещите тук, е с нов асфалт, а тротоарите са със светли бетонни плочки. Но пък към момента има отворени шахти. Една от тях хората са покрили с части бетон, с цел да се предпазят от злополуки.

На ул. „ Марагидик ”, където неотдавна имаше проблем с канализация, задръстена със строителни боклуци, не са подредени павета пред учебното заведение. Контрасти се набиват в очите даже и на бул. „ Шести септември ”. До входа в Стария град разграничителната линия на булеварда е като китна градина с разцъфналите рози. Загрозяват я отпадъците и стърчащият пиедестал, останали след съборената сграда.

" Почти всичко по плана е завършено, остават единствено дребни довършителни неща, които се почистват едно по едно. Очаква се до 2-3 седмици всичко да се приключи и да се съобщи ", увериха от " Европейски пътища ".

За ремонтите, финансирани от Европейски Съюз, към този момент не е подписан Акт 16. Част от улиците, в това число " Козлодуй " и права от " Неофит Бозвели ", са отпаднали от плана, тъй като 20 млн. лв. не стигнаха за тях. Ул. " Козлодуй " се довършва със средствата на регион " Централен ". За останалите ще се реши при актуализацията на бюджета в средата на година. Ремонтите ще продължат, в случай че има пари, разяснява градоначалникът Иван Тотев, само че не посочи от кое място биха могли да дойдат въпросните средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР