На Украйна няма да бъде предадено въоръжение, което би застрашило

...
На Украйна няма да бъде предадено въоръжение, което би застрашило
Коментари Харесай

Денков успокоява възбудени журналисти: Не даваме на Украйна оръжие, което ни е необходимо на самите нас


На Украйна няма да бъде предадено въоръжение, което би заплашило нашата сигурност, успокои министър председателят Николай Денков публицистите в коридорите на парламента след вчерашното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски и срещите му в София.

Попитан дали е разисквана тематиката за нашите съветски системи за противовъздушна защита (ПВО) С-300, Денков отвърна, че не може да разяснява механически параметри. Обсъждали сме единствено благоприятни условия, при които България да се усеща предпазена от самото начало, добави той.

На въпрос в случай че се наложи промяна на системата за Противовъздушна отбрана със западни, ще търсим ли по-нови технологии от съюзнически страни, министър-председателят уклончиво сподели, че по принцип има такива благоприятни условия. „ Може би България е изпуснала някои от тях по време на служебното държавно управление, само че всяко такова деяние лишава месеци, а от време на време и години, както видяхте със самолетите (F-16, б.р.) “, уточни той. Украинската делегация се интересуваше най-много от бързите решения, добави Денков.

Премиерът изясни, че украинският държавен глава е посетил България в този момент, тъй като следва среща на НАТО и президентът Зеленски търси поддръжка за кандидатурата в подобаващия миг. Ясно е, че това (приемането на Украйна в НАТО, б.р.) не може да стане в този момент, добави Денков. Според него тази аудиенция е посочила на всеки, че би трябвало да си зададе въпроса какво значи да си родолюбец.

Премиерът изясни дипломатично, че Зеленски не е отишъл в Народното събрание, тъй като такава е била програмата му, само че се е видял с управленията на парламентарни групи.

Може да се допусна с огромна доза сигурност, че украинският президент не е желал да влезе в парламент, из който бродят отявлени путинисти от цели две партии, някои от които нямат никакви задръжки.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР