На церемонията за годишните си награди Столична библиотека отличи “Труд

...
На церемонията за годишните си награди Столична библиотека отличи “Труд
Коментари Харесай

“Труд“ с две годишни награди от Столична библиотека

На церемонията за годишните си награди Столична библиотека отличи “Труд Онлайн ” за медийно отразяване в категория онлайн медия. Наградата бе призната от управляващят редактор Ясен Люцканов.

В категорията на най-четните създатели за научна и научнопопулярна литература отличие за книгата й “Големите убийства ” получи и журналистът Анна Заркова от екипа на вестника ни.

“Написах книга в която няма нищо измислено. Има истини, които са премълчани, само че това са истините, които не знаем. Надявам се читателите да ми простят за премълчаните имена и истини ”, показа Заркова.
 Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов
Проф. Николай Овчаров беше отличен от Столична библиотека за най-четен създател на научна и научно-популярна литература. Призът той получи за книгите си „ Един археолог пътешества по света “, „ Перперикон и близките твърдини през Средновековието “, „ Цар Калоян – пълководецът “ и „ Шифърът на Перперикон “.

Наградата беше връчена от миналогодишния притежател проф. Георги Марков, който посочи, че проф. Овчаров е най-известният археолог в България.

“Това е премията на нашата 52-хилядна аудитория ”, изясни шефът на Столична библиотека Юлия Цинзова.

На петата годишна гала участва кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът на Столична община доцент доктор Тодор Чобанов и зам.-министърът на образованието Деница Сачева.

“Предстои от идната година да се подпише национална стратегия с Министерството на културата за съдействие за библиотеките ”, заяви Сачева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР