На церемония, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи,

...
На церемония, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи,
Коментари Харесай

МВР награди най-добрите си спортисти

На гала, състояла се през днешния ден в Министерството на вътрешните работи, бяха наградени най-хубавите спортисти, треньори и деятели на спорта в Министерство на вътрешните работи. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в Министерство на вътрешните работи с двама международни и двама европейски първенци, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от разнообразни огромни шампионати. " Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през миналата година! С откровено задоволство оценяваме положените старания и шампионския ви дух ", обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 година на Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи. Той означи следващата сполучлива година, в която елитни спортисти, чиновници на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха международни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 чиновници и спортните клубове в Министерство на вътрешните работи участваха интензивно в спортносъстезателната активност, утвърждавайки я по този метод като значим и нужен детайл в професионалната подготовка на чиновниците на ведомството. Вътрешният министър насочи пожелания за здраве, отдаденост и сполучливо показване на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Събитието почете и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, чиновници на Министерство на вътрешните работи, за големия принос към българския спорт. Той означи и постоянното партньорство със Спортната асоциация на министерството в напъните за насърчаване на детско-юношеския спорт. Двамата министри, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и ръководител на Спортната асоциация основен комисар Ивайло Иванов, заместникът му основен комисар Георги Арабаджиев, шефовете на ГДНП и ГДПБЗН основните комисар Христо Терзийски и Николай Николов, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев и ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи старши комисар проф. дн Любомир Тимчев връчиха премиите на отличените спортисти. За първи път двама състезатели печелят наградата " Спортист на годината " - Борис Георгиев от Центъра за бойна подготовка и спорт - международен и европейски първенец по джудо категория до 100 кг, и Любомир Борисов, курсант от АМВР - международен първенец по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Приз " Отбор на годината " заслужи представителният тим на Министерство на вътрешните работи по плажен футбол. Годишни награди на Спортната асоциация - Министерство на вътрешните работи
2019 година

Индивидуални спортове - мъже
1. Стрелба - Любомир Любенов, Столична дирекция на вътрешните работи - републикански първенец по пукотевица на Министерство на вътрешните работи.
2. Пожароприложен спорт - Християн Христов, играч от представителния тим на ГДПБЗН, постигнал най-хубави резултати в самостоятелните дисциплини и в дуела по време на Републиканския обзор и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт - Пловдив 2019 година.
3. Карате -Светослав Бодуров,ОДМВР Русе - I място на Националния обзор и на Националната купа.
4. Ски алпийски дисциплини - Димитър Стамболийски, ГДПБЗН - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи в дисциплината слалом и второ място в дисциплината великански слалом.
5. Борис Йосифов, ГДПБЗН - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи по биатлон и приложно насочване.
6. Крос - Георги Жеков, дирекция " Миграция " - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
7. Шах - Асен Стефанов, ОДМВР Перник - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.

Индивидуални спортове - дами
1. Стрелба- Изабела Пламенова, ОДМВР Варна - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
2. Ски алпийски дисциплини - Деница Вълчева, ГДПБЗН - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи в дисциплините слалом, великански слалом и композиция.
3. Приложно насочване - Елена Димитрова, Столична дирекция на вътрешните работи - републикански първенец.
4. Биатлон - Радка Попова, НСО - републикански първенец.
5. Плуване - Александра Соколова, ОДМВР Смолян - републикански първенец в дисциплините 50 метра тил, свободен жанр, бътерфлай, бруст и 100 метра съчетано.
6. Карате - Габриела Димитрова, курсант в АМВР - I място на Национален обзор и на Национална купа.
7. Крос - Цветелина Кирилова, Столична дирекция на вътрешните работи - републикански първенец.
8. Пожароприложен спорт - Елица Димитрова, РДПБЗН Варна - постигнала най-хубави резултати в самостоятелните дисциплини и в дуела по време на Републиканския обзор и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт- Пловдив 2019 година.

Колективни спортове - районни клубове
1. Отборът на РДПБЗН Пловдив - републикански първенец по пожароприложен спорт за 2019 година.
2. Отборът по футбол на Семеен кодекс Министерство на вътрешните работи - Пловдив - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи за 2019 година.
3. Отборът по волейбол на РДПБЗН Варна - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи за 2019 година.
4. Отборът по плажен футбол на Семеен кодекс " Спартак " - Враца - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи за 2019 година.
5. Отборът по полицейска персонална отбрана на ОДМВР Русе в състав: Александър Йорданов и Светослав Бодуров.
6. Отборът по футзал на РДПБЗН Пловдив - републикански първенец на Министерство на вътрешните работи за 2019 година

Треньори със значителен принос за активността на Спортна асоциация - Министерство на вътрешните работи
1. Стоян Велев, РДПБЗН Сливен - треньор на международния и европейски първенец по джудо Борис Георгиев.
2. Светослав Иванов, ГДПБЗН - треньор на Националния полицейски тим по тенис на маса.
3. Мирослав Ефтимов - дълготраен треньор по пожароприложен спорт на факултет ПБЗН при АМВР и внушителен тим на ГДПБЗН - Министерство на вътрешните работи.
4. Добромир Грамов - треньор по карате и джу джицу в ЦПКДК - школа Кнежа.
5. ВенциславИгнатов - дълготраен треньор по таекуон-до в ЦПТК.

Спортен клуб на годината
Полицейски състезателен клуб " София ", Столична дирекция на вътрешните работи - за значимо присъединяване на неговите членове във всички шампионати и републикански надпревари от календара на Спортната асоциация - Министерство на вътрешните работи.

Отбор на годината
Представителният тим на Министерство на вътрешните работи по плажен футбол - троент притежател на Европейската полицейска купа по плажен футбол.

За интернационален принос - Министерство на вътрешните работи
1. Представителният мъжки тим по пожароприложен спорт в състав: Пламен Писков, Георги Георгиев, Велин Иванов и Михаил Костов - класирал се на трето място в дисциплината " Пожарна щафета 4х100 метра с трудности " на Световното състезание по пожароприложен спорт в Русия.

Най-добре показали се деца в придвижванията " Млади другари на полицията "
и " Млад огнеборец "

1. Отборът на Централен полицейски карате и джу джицу клуб в състав: Димитър Димитров, Калоян Бахчеванов и Калоян Стоименов - първенец на републиканските шампионати " Млади другари на полицията ".
2. Натали Иванова - първенец потаекуон-до ITF на републиканските шампионати " Млади другари на полицията ".
3. Младежки противопожарен отряд " Млад огнеборец " при ОУ " Панайот Волов ", Шумен - постигнал връх в дисциплината " 400 метра щафетно тичане ".
4. Никола Донев - шампионпо таекуон-до ITF на републиканските шампионати " Млади другари на полицията ".
5. Отборътмомичета до 13 години на Централен полицейски волейболен клуб - класирал се на трето място в Републиканското състезание сезон 2018/2019 година и първо място на шампионата " Млади другари на полицията ".

Спортисти, чиновници на Министерство на вътрешните работи, със забележителен принос към международния и народен спорт
1. Тайбе Юсеин - завоювала сребърен орден на Световното състезание по битка в Казахстан и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
2. Ивет Лалова - класирала се на седмо място на финала на 200 м на Световното състезание по лека атлетика в Доха, Катар. Атлет щ 1 на Балканите. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
3. Тервел Пулев - притежател на WBA - интернационална купа.
4. Мария Грозева - завоювала златен орден в дисциплината 25 м състезателен револвер на Световна купа в Пекин и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
5. ПетърСтойчев - завоювал първо място на Световното състезание по ледено плуване 1000 м в Мурманск, Русия. Номиниранза премията " Посейдон " от Международната зала на славата по плуване.
6. Антоанета Бонева - класирала се на шесто място на Световната купа по спортна пукотевица в Китай. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.

Спортист на годината
1. Борис Георгиев, ЦБПС - международен и европейски първенец по джудо в категория до 100 кг.
2. Любомир Борисов, курсант в АМВР - международен първенец по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай.
Подгласници
1. Светослава Николова и Дияна Котева, курсанти в АМВР - завоювали сребърен орден на двойки и бронз в отборното - дами на Европейското полицейско състезание по тенис на маса.
2. Любомир Кралев, РДПБЗН Велико Търново - европейски полицейски първенец по тенис на маса.
3. Габриела Гигова, 09 РСПБЗН София - сребърна медалистка по джудо в категория +78 кг и бронзова медалистка на джу джицу в категория +70 кг от Световните полицейски игри.
Изображения
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР