На този етап няма данни за замърсяване на Българското Черноморие

...
На този етап няма данни за замърсяване на Българското Черноморие
Коментари Харесай

РЗИ-Бургас: До момента сме взели 113 проби от морето, няма замърсяване


На този стадий няма данни за замърсяване на Българското Черноморие след взривяването на язовир „ Каховка " в Украйна. РЗИ-Бургас взема проби от водата всеки понеделник, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района. Концесионерите на плажове са предизвестени да подават сигнал до здравната ревизия, в случай че се виждат извънредно замърсяване на водата. Ако има замърсяване на морето то би трябвало да премине първо по крайбрежията на Молдова и Румъния и първо ще бъде засечено там, обясниха то РЗИ Бургас.

„ Към момента имаме взети 113 проби от морските води в зоните за къпане. Като резултатите демонстрират, че водата дава отговор на условията за чудесно качество, според Наредба 5 за качеството на водите за къпане. Може да се каже, че все още няма никакви замърсявания. При определяне на неприятни проби, които да не дават отговор на условията, стойностите са над 500 за ешерихия коли и над 200 за ентерококи тогава се търсят аргументите и се осведоми по неотложност още същия ден, в който излизат резултатите се осведомят институциите ", заяви за БГНЕС доктор Мариана Кофинова от РЗИ Бургас

Спасителят на бургаския плаж Петър Русев съобщи, че от предходната седмица имат разпореждане от концесионерите да алармират на тел. 112, в случай че видят необикновени обекти в морето. „ Преди няколко дни имаше доста найлони артикули във водата. Много животни се изхвърлят в морето. Миналата седмица кравите край Черноморец, а в този момент и живи бобри по течението идват от Русия ", споделя морският избавител.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР