На търговското изложение Supercomputing 2023 Nvidia представи Eos, своя революционен

...
На търговското изложение Supercomputing 2023 Nvidia представи Eos, своя революционен
Коментари Харесай

Nvidia неочаквано представи суперкомпютъра Eos, за да разшири границите на изкуствения интелект

На комерсиалното ревю Supercomputing 2023 Nvidia показа Eos, своя революционен суперкомпютър за центрове за данни. Наречен „ фабрика за изкуствен интелект “, Eos е планиран да разшири границите на ИИ развиването. Наречен на гръцката богиня на зората, този суперкомпютър символизира нова епоха в AI ускорението.

Суперкомпютърът реализира 18,4 екзафлопа AI продуктивност

Eos се базира на впечатляваща настройка от 576 системи Nvidia DGX H100, интегрирани с мрежата Quantum-2 InfiniBand. Използва се и профилиран програмен продукт, който реализира зашеметяващите 18,4 екзафлопа от продуктивността на FP8 AI. Тази настройка е същинска еволюция спрямо предходните суперкомпютърни планове на Nvidia. Това са SaturnV и Selene, които показват усъвършенстваната архитектура DGX SuperPOD. Този дизайн дава опция за бързо мащабиране на решенията за AI центровете за данни. По този метод може да се отговори на бързо възходящите условия за висока продуктивност.

В основата на Eos са 4 608 графични процесора H100, разпределени в осемте модула H100 Tensor Core на всяка система DGX H100. Тази хардуерна настройка е пригодена за ръководство на интензивни работни натоварвания. Като да вземем за пример образование на огромни езикови модели, работа с AI референти, осъществяване на огромни разбори, осъществяване на квантови симулации и други

Nvidia акцентира, че архитектурата на Eos е точно настроена точно за AI дилемите, изискващи ултраниска инертност и висока продуктивност в солидните изчислителни клъстери. Мрежовите благоприятни условия на суперкомпютъра, които доближават скорост до 400 GB/s, са от решаващо значение за обработката на огромни масиви от данни, нужни за образованието на моделите на ИИ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР