На световния пазар за презервативи се задава остър недостиг, защото

...
На световния пазар за презервативи се задава остър недостиг, защото
Коментари Харесай

Задава се "плашещ недостиг" на презервативи

На международния пазар за презервативи се задава изострен дефицит, тъй като най-големият производител бе заставен да затвори предприятията си. Това е Karex Bhd в Малайзия, където се създават 20% от кондомите, търгувани п освета.

Но откогато преди 10 дни бе подредено промишлеността да спре поради ковид, в трите предприятия не е създадено нищо, споделя " Ройерс ". Това се равнява на недостиг от 100 милиона броя за марки като Durex, които в някои страни се раздават от системите за опазване на здравето или от стратегии на Организация на обединените нации.

В петък управляващите разрешиха възобновяване на работата, само че единствено с 50% от личния състав и според особено изключение за изключително значим вид производства.

" Ще отнеме известно време да завъртим машините и ще е борба да отговорим на търсенето при работа на половин мощности. споделя пред организацията Го Мия Киат, изпълнителен шеф на компанията.

" Ще има дефицит на всички места, което е плашещо ", добавя той. " Притеснението ми е за доста филантропични стратегии в Африка. Дефицитът няма да е 2 седмици или месец, а месеци наред. "

Блокадата в Малайзия ще остане най-малко до 14 април, защото с 2161 инфектирани и 26 умряли сега това е най-засегнатата страна в Югоизточна Азия. Други огромни производители са Китай (тук фабриките занапред се рестартират) и Индия и Тайланд, където пикът на епидемията още не е доближат.

Го споделя, че е оптимист за бизнеса си, защото тъкмо в сегашните спешни времена хората се въздържат да имат деца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР