На стилна и емоционална церемония във Варна бяха връчени наградите

...
На стилна и емоционална церемония във Варна бяха връчени наградите
Коментари Харесай

Уроците на Блага и Диада си поделиха Голямата награда Златна роза

На стилна и прочувствена гала във Варна бяха връчени премиите за най-хубаво българско игрално (пълнометражно и късометражно) кино и телевизионни сериали на 41-вия Фестивал на българския игрален филм " Златна роза ".
Наградата на СБФД получи Стефан Командарев за " Уроците на Блага " ; филмът завоюва и премията на публиката, Диплом за специфични достижения на Герасим Георгиев-Геро за осъществяването му на телефонен лъжец (и за способеното му партньорство в поддържащата роля в " Добрият водач " ), наградата за сюжет на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, за операторско майсторство на Веселин Христов, за женска роля на Ели Скорчева.
Наградата за мъжка роля бе присъдена на Иван Бърнев за кино лентата " Васил " и за още три напълно изпълнени функции в границите на конкурсната стратегия - една основна (Стефан в " Аромат на липа " ) и две второстепенни (Следователят в " Уроците на Блага " и Сираков в " Диада " ).
Наградата за постановка получи Яна Титова за кино лентата " Диада ", който бе отличен и с Наградата на Варна - за дебютната роля на Маргарита Стойкова, и с оценката на рецензията за пълнометражен филм.
" Добрият водач " на Тонислав Христов завоюва премията за дебютен пълнометражен филм и наградата на младежкото жури.
Голямата премия за късометражно кино бе присъдена на кино лентата " Тихо в снега ". Наградата на рецензията за късометражен филм получи Майя Виткова-Косев за " Любима ". С Диплом за особено достижение бе отличен късометражният филм " 13-и август ". За истинската й сценография във кино лентата " Ф1.618 " журито присъди Диплом за специфични достижения на Сабина Христова. Голямата премия за сериал получи сериалът " Есента на демона ".
Специалната премия на журито на 41-вия фестивал " Златна роза " е за Георги Дюлгеров за големия му принос към българската кинокултура.
Голямата премия " Златна роза " за пълнометражен игрален филм си поделиха " Уроците на Блага " на Стефан Командарев и " Диада " на Яна Титова.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР