На срещата на върха в Брюксел лидерите на ЕС одобриха

...
На срещата на върха в Брюксел лидерите на ЕС одобриха
Коментари Харесай

Евролидерите одобриха първата отбранителна стратегия на общността

На срещата на върха в Брюксел водачите на Европейски Съюз утвърдиха първата отбранителна тактика на общността - " Стратегически компас на Европейски Съюз ", която включва основаването на Сили за бързо реагиране на Европейски Съюз с бройка 5000 военнослужещи.

Това се споделя в изказване, оповестено през днешния ден в Брюксел от висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

" Стратегически компас " към този момент е утвърден от всички държави-членки, имаме проект за предприемане на действителна стъпка за развиване на европейската защита и сигурност. Нашата задача в този момент е да я използван бързо и пълноценно на процедура ", сподели Борел.

Конфликтът в Украйна потвърждава, че " Европейският съюз е в още по-голяма заплаха, в сравнение с си мислехме единствено преди няколко месеца ", сподели той.

" Стратегически компас " включва съответен проект за разполагане на сили, който ще ни разреши бързо да разположим до 5000 военнослужещи, с цел да реагираме на разнообразни типове рецесии въз основа на разнообразни сюжети. Освен това ще повишим готовността на силите си посредством постоянни полеви маневри, каквито до момента не са провеждани на равнище Европейски Съюз, ще укрепим качествата си за командване и надзор и ще осигурим по-бързо и по-гъвкаво взимане на решения. Ще повишим способността си да реагираме на киберзаплахи, дезинформация и задгранична интервенция. Също по този начин ще разтеглим вложенията в нужните стратегически благоприятни условия и благоприятни условия от последващо потомство. Всичко това ще трансформира Европейски Съюз в по-модерен източник на сигурност и в по-силен световен сътрудник на НАТО и Организация на обединените нации ", съобщи Борел.

Той акцентира, че в границите на новата идея за защита Европейски Съюз " има намерение да работи по-бързо и по-решително в изискванията на рецесия, да пази жителите си от бързо изменящи се закани, да влага във военните качества, от които се нуждаем, и да си партнира с други страни за постигането на тази цел ".

Първата в историята на Европейски Съюз идея за защита – „ Стратегически компас на Европейски Съюз “ - не е директно обвързвана с спора в Украйна. Тя е създадена от Службата за външна активност на Европейски Съюз под управлението на Борел от 2020 година насам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР