На среща с държавния глава представители на Инвестиционния фонд на

...
На среща с държавния глава представители на Инвестиционния фонд на
Коментари Харесай

Президентът: Развитието на дигиталната инфраструктура ще насърчи инвеститорите и ще промени качествено бизнес средата в България 

На среща с президента представители на Инвестиционния фонд на самодейността „ Три морета “ показаха желанията си за построяването на центрове за данни в България

През последните години България от ден на ден се утвърждава като районен център за развиване на осведомителните технологии и има упоритостта за следващо развиване на този бранш. Разширяването на цифровата инфраструктура в страната ни и основаването на центрове за данни, които да бъдат употребявани от фирмите, ще сътвори нови тласъци за вложителите и ще промени качествено бизнес средата. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ “ представители на капиталовия съветник на фонда на самодейността „ Три морета “ Amber Infrastructure Group и естонската компания Greenergy Data Centers, работеща за основаването на енергийно-ефективни центрове за данни, захранвани посредством „ зелена сила “. В срещата участваха и представители на Българската банка за развиване, която е измежду акционерите в Инвестиционния фонд.

Представителите на Amber и Greenergy Data Centers срещнаха президента с подписаното писмо за планове за създаване на два цифрови центъра у нас със средства от фонда по „ Три морета “. За фирмите, които възнамеряват да осъществят капиталови планове, е от основно значение да имат благонадежден, бърз и сигурен достъп до информация в центровете за данни в даден район, подчертаха те.

„ Проектите за съгласуваност в дигитализацията, науката, образованието, технологиите и нововъведенията имат капацитет да укрепят свързаността в Централна и Източна Европа, да възвърнат бързо вложените в тях средства и да основат нови работни места с висока добавена стойност “, съобщи президентът. Румен Радев подсети, че плановете в тези сфери са приоритет, който точно България включи в задачите на „ Три морета “ по време на своето домакинство на самодейността.

Държавният глава напомни също по този начин, че е време България да се възползва от преимуществата, които има, с цел да притегля повече и по-качествени задгранични вложители, изключително в областта на осведомителните технологии. Президентът открои достиженията на българските финтех компании, разкриването на центрове за ръководство на активността на интернационалните банки и компании в страната ни, откритият неотдавна в София Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT, както и все по-бързо разрастващата се сфера на осведомителните технологии, която притегля потвърдени специалисти от целия свят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР