На среща при закрити врата в Националната банка на Украйна,

...
На среща при закрити врата в Националната банка на Украйна,
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Русия унищожава икономиката на Украйна

На среща при закрити врата в Националната банка на Украйна, извършена предходната седмица, високопоставени чиновници са се срещнали с нови прогнози, че опустошената от войната украинска стопанска система може да пострада още повече, написа в. " Вашингтон пост ".

В продължение на два месеца съветските сили подлагат сериозна инфраструктура на Украйна на непрестанни ракетни офанзиви и набези с дронове и я унищожават. Нанесените вреди развенчаха предварителните стопански прогнози. Преди тези удари изчисленията на украинските управляващи посочваха, че Киев ще се нуждае от най-малко 55 милиарда $ задгранична помощ за идната година, с цел да покрие главните си разноски.

След като обаче енергийните системи на Украйна бяха съществено развалени и като се вземе поради, че евентуално ще има още съветски офанзиви, някои представители на управляващите са на мнение, че потребността от средства внезапно ще се усили.

На срещата си предходната седмицата представителите на украинската централна банка са разискали до какви сюжети може да се стигне, в случай че съветските офанзиви се засилят. Според тях е допустимо да има всеобщо бягство на хора от Украйна, като тези хора, несъмнено, биха взели със себе си средствата, с които разполагат. Това би довело до срив на украинската национална валута, защото бягащите биха се пробвали да обменят гривните си за евро или долари, отбелязва " Вашингтон пост ".

Друга заплаха, която съзират представителите на централната банка, е рискът украинското държавно управление да бъде оставено без интернационалните валутни запаси. Ако това се случи, държавното управление към този момент няма да може да заплаща за вносни артикули и услуги от сериозна нужда и ще спре да извършва отговорностите си по покриването на външния дълг - сюжет, прочут като валутна рецесия.

Според източник на " Вашингтон пост ", осведомен с отчет на представителите на украинската централна банка, който изиска да остане неизвестен, съгласно един от най-тежките сюжети стопанската система на Украйна може да се свие с още 5 % през идната година (тази година тя се сви с 33 процента). Свиването на стопанската система може да доближи и до 9 % през идната година, като всичко зависи от това какъв брой тежки ще са ударите, които нанасят по Украйна съветските сили, съобщи във вторник украинският министър председател Денис Шмигал на интернационална дарителска конференция за Украйна в Париж.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР