На специална церемония в Дом на киното Huawei България и

...
На специална церемония в Дом на киното Huawei България и
Коментари Харесай

Филмите-победители от Huawei Smartphone Film Festival бяха обявени в Дома на киното

На специфична гала в Дом на киното Huawei България и Cinelibri наградиха най-хубавите филми, които взеха присъединяване във фестивала за късометражно кино Huawei Smartphone Film Festival. Прожекцията на до десетминутните филми, снимани напълно с Huawei P30 Pro, се радваше на голям интерес в препълнената зала на емблематичното кино в София.
Huawei Smartphone Film Festival, проведен от Cinelibri и ArtAkcia, протече на два стадия. На първия искащите да учасвтат трябваше да показват своите хрумвания. Сред тях жури в състав Стаси Айви, Крум Родригес, Крис Захариев, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу, избраха 11 финалиста, които получиха смарт телефон P30 Pro и един месец да осъществят концепцията си с него под скъпото менторство на членовете на журито. Пак то избра и финалните спечелили, които имаха достойнството да видят творбите си на огромен екран на отворена прожекция.



Трето място завоюва филмът " Едно ДА ще прецака София " на най-младата участничка в надпревата - Лидия Юлианова, която е единствено на 18 години и е към момента ученичка. Филмът се отличи с красива сценография и пресен сюжет, а самата Лидия дефинира кино лентата като юношески. След изненадата си да види по какъв начин първият прожектиран кадър за вечерта е нейният, тя показа, че е постоянен клиент на Дома на киното от 8 клас и да види собствен филм там е като сбъдване на смела фантазия. След мощния прочувствен миг добави, че най-голямото предизвикателство при снимането на кино лентата е бил дребният ѝ екип от двама души - тя и нейната другарка Никол Петкова. Те е трябвало да влязат в доста функции - на оператор, режисьор, озвучител, продуцент, сценарист. Във кино лентата вземат участие Александър Нинов, Василена Винченцо и Мила Илиева, които също са възпитаници.
„ Едно ДА ще прецака София "
:



Филмът „ Трепачи " на Тео Чепилов завоюва второ място и се отличи като най-забавния от конкурсната стратегия. Екипът на кино лентата благодари на публиката, че се е смяла „ на точните места ". Самият Тео показа, че филмът е въодушевен от лековатите американски комедии от 90-те. Идеята за него се е родила на смешка, като той показва действителна обстановка от живота му.



На екрана му партнира негов другар и сътрудник комик Димитър Балабанов - Флаш. Тео споделя, че най-голямата компликация при фотосите за него и Флаш са били костюмите, които е трябвало да носят по време на фотоси в лятната горещина. Снимките са траяли един снимачен ден, а лекотата на снимане с Huawei P30 Pro е улеснила дребния екип на „ Трепачи ". Филмът е сниман и инсталиран от Румяна Тодорова.
„ Трепачи ":



След неговата прожекция пристигна и една изненада - оповестяването на Специалната премия на фестивала. Тя бе за стоп моушън анимацията " Връх ", в снимането на която P30 Pro е употребен по изключително изобретателен метод. Филмът бе показан от Крум Родригес, който показа, че това е персоналният му любимец поради неговата концепция, автентичност и хармония. Авторът му Стефан Войводов показа, че снимането му е лишило по 12 часа дневно в продължение на цялостен месец. Стефан е избрал този род, тъй като по специалност е аниматор. Той твърди, че анимацията дава цялостна независимост на създателя. Избрал е тъкмо тази тематика, тъй като съгласно него тя е безконечна и може да допре всеки. Стефан споделя, че ще продължава да снима своите филми със смарт телефон. Освен самия филм, можете да видите и видео „ зад кулисите ", разказващо процеса на снимането му.
„ Връх " :



Зад кулисите на „ Връх ":



Големият победител в конкуренцията е филмът „ Любовен час " на Хара Нурин. Като най-силно преимущество на своя екип Хара показва изключителния синхрон на екипа на снимачната площадка. Мила Иванова влиза в основната роля, като Хара споделя, че филмът е въодушевен тъкмо от нея. Главната мъжка роля заема Мартин Гяуров, който се включва в плана откакто Хара му показва своя сюжет и той му подхожда доста. В ролята на разказвача е Сава Пиперов, който очарова публиката със страхотната си игра и своя несравним глас. Режисьор и оператор на „ Любовен час " е Слави Ангелов, а Хара декларира, че без него планът е бил неосъществим.



Хара Нурин добавя: „ Изключително съм признателна на уредниците от Huawei и Cinelibri за опцията да участваме във фестивала. Не мога да опиша страстта, когато оповестиха „ Любовен час " за победител "!
„ Любовен час ":



Лонгруи Циу, общоприет управител на потребителския бизнес на Huawei, закри прожекцията с думите, че бъдещето е във видеото и компанията ще продължава да създава креативен начинания, в които да вземат участие от ден на ден хора. Заедно с Жаклин Вагенщайн от страна на Cinelibri, той изрази желанието си Huawei Smartphone Film Festival да се трансформира в традиция и през идната година да провокира българите с неговото второ, обогатено издание.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР