На снимката: Симона Радева и Героги СемерджиевПолицайката от Първо РПУ

...
На снимката: Симона Радева и Героги СемерджиевПолицайката от Първо РПУ
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно полицайката Симона Радева и приятелят й Мирослав Якимов. Наказани са още 38 служители на реда

На фотографията: Симона Радева и Героги Семерджиев
Полицайката от Първо РПУ Симона Радева и приятелят й Мирослав Якимов – чиновник на столичното Четвърто РПУ са уволнени дисциплинарно във връзка със случая „ Георги Семерджиев “. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който добави, че се е стигнало до края на разплитането на проблема с полицейския чадър над някогашния футболист. 

В края на декември юристът на фамилията на Хариет Стефанович – една от жертвите на злополуката, изнесе данни, съгласно които приятелят на Симона Радева – служителят на реда от Четвърто районно ръководство Мирослав Якимов не е снел данните на очевидец, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на злополуката.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че разплитането на проблема с полицейския чадър над Георги Семерджиев, е стигнало своя край.

Извън уволнените дисциплинарно служители на реда, още 38 чиновници на реда са осъдени по някакъв метод поради случая.

„ Когато са осъдени толкоз доста хора, към тази система не може да има искания че не се чисти “, сподели Демерджиев.

„ Парични награди подтикват чиновниците на реда, които съзнателно извършват отговорностите си “, сподели още вътрешният министър. Такива, да вземем за пример, са получили всички, които са заловили противозаконни мигранти.

Министърът на вътрешните работи бе безапелационен, че би трябвало да се вкарат солидни привилегии за пенсионираните служители на реда, които са изпълнили службата си без нарушавания. Целта е те да се трансфорат в тласък за добра работа на чиновниците на реда.

„ Министерство на вътрешните работи към момента няма отговор от Русия за какво журналистът Христо Грозев е разгласен за федерално търсене “, сподели още Демерджиев.

„ В взаимозависимост от отговора от съветска страна ще преценим какви дейности да предприемем. По случая страната си свърши работата доколкото може. Следим го доста деликатно. Там, където е належащо, се намесват и службите “, уточни той.

Вътрешният министър разяснява още, че митингите на околните на починали при произшествия са основателни, тъй като е накърнено съществено възприятието за правдивост.

Министерство на вътрешните работи ще упорства измененията в закона за придвижване по пътищата и още 3-4 законопроекта, ориентирани против престъпността, да бъдат прегледани предпочитано от Народното събрание.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР