На снимката: Иван ДемерджиевВ петък получих изключително подробен доклад на

...
Иван ДемерджиевНа снимката: Иван Демерджиев /* custom css */ .tdi_1_1e1.td-a-rec-img{ text-align: left; }.tdi_1_1e1.td-a-rec-img img{ margin: 0 auto 0 0; } „В петък получих изключително подробен доклад на инспектората, който показа стряскащи данни, че приблизително 40 полицейски служители по един или по друг начин са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно. Трима ръководни служители са позволили лицето Семерджиев да бъде наказано само административно, при положение, че има достатъчно данни за извършено престъпление“. Това заяви днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на случая с Георги Семерджиев, който при катастрофа уби две млади момичета на бул. „Черни връх“ в столицата.Вижте повече по случая „Семерджиев“. Демерджиев припомни, че има образувани две наказателни производства и съобщи, че това, което касае полицайката Симона Радева, има достатъчно данни, и тя подлежи на дисциплинарно наказание и уволнение, предаде БГНЕС. „Несъвместимо с пагона на служител на МВР е такова поведение, констатирано в хода на проверката“, каза той.симона радева - семерджиев
Коментари Харесай

Полицайката Симона Радева е била уволнена заради случая „Семерджиев“

На фотографията: Иван Демерджиев
„ В петък получих извънредно обстоен отчет на инспектората, който сподели стряскащи данни, че почти 40 полицейски чиновници по един или по различен метод са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно. Трима управителни чиновници са разрешили лицето Семерджиев да бъде осъдено единствено административно, в случай, че има задоволително данни за осъществено закононарушение “. Това съобщи през днешния ден служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с случая с Георги Семерджиев, който при злополука умъртви две млади девойки на бул. „ Черни връх “ в столицата.

по случая „ Семерджиев “. 

Демерджиев напомни, че има формирани две наказателни производства и заяви, че това, което касае полицайката Симона Радева, има задоволително данни, и тя предстои на дисциплинарно наказване и уволняване, съобщи БГНЕС. „ Несъвместимо с пагона на чиновник на Министерство на вътрешните работи е такова държание, установено в хода на инспекцията “, сподели той.
 симона радева - семерджиев На фотографията: Симона Радева и Героги Семерджиев
По думите му тя е съдействала на разположение, направило престъпна демонстрация по всевъзможен метод, в това число да избегне наказателна отговорност. „ Подпомогнала го е по няколко метода, те ще станат публично притежание. Не мисля, че съответните проявени форми са значими сега “, изясни Демерджиев.

По думите на вътрешния министър административното наказване е наложено за да бъде спестена наказателна отговорност на Семерджиев. Демерджиев осведоми, че става въпроса за чиновници на разнообразни позиции от всички структури на столичните дирекции, като ще им бъдат формирани неотложно дисциплинарни производства.

Той е безапелационен, че самият факт, че толкоз доста чиновници са съдействали по един или различен метод, с цел да оказват помощ на Георги Семерджиев, приказва ясно, че евентуално има и хора, скрити от фокуса на това внимание, които са стояли зад тези почти 40 чиновници. „ Не мога да позволи по какъв начин почти 40 чиновници ще работят в услуга на това лице “, добави Демерджиев.

По отношение на Симона Радева, има данни тя да е имала контакт със Семерджиев и преди злополуката, която лиши живота на две млади дами. „ Всеки полицейски чиновник, който си разреши да спомага на разположение, което е направило престъпна демонстрация, ще бъде глобен безкомпромисно. Обещах го, явно не е било добре чуто и разбрано. Оттук нататък ще следват дисциплинарни ограничения, ясни и безапелационни, и бързи “, съобщи Демерджиев.

Проверката против Семерджиев изследва интервал от 2014 година насам. „ Някои от тези дейности са покрити с отминалост, която не разрешава дисциплинарното произвеждане да бъде извършено, само че във връзка с тези чиновници, за които е изтекла отминалост или няма задоволително събрани официални доказателства, само че е ясна съпричастността им към този случай, призовавам ги те самите да изоставен Министерство на вътрешните работи, тъй като в структурите на Министерство на вътрешните работи няма място за такива хора “, сподели още Демерджиев.

 .
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!4ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 12.09.2022, 11:10
12.09.2022, 10:31
12.09.2022, 09:50
12.09.2022, 09:16
Последни публикации-12.09.2022, 11:36-12.09.2022, 11:10-12.09.2022, 10:31Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР